Održana IV Pogačijada

Ned, 06.10.2024 - 20:49 -- nikola.tumbas

Ljutovo je u subotu, 5. oktobra, bilo domaćin četvrte „Pogačijade“, manifestacije koja je u relativno kratkom roku uspela da okupi veliki broj ljudi koji vole da se kroz ukusne zalogaje prisete tradicije.

U centru „Pogačijade“ bila je naravno – pogača, odnosno štrudla, a pedesetak domaćica je pokazalo svoje veštine u nekoliko kategorija. Tražila se pogača sa makom, višnjama, bundevama, slatkim sirom, kakaom..., a i onaj ko ume i ne ume da je napravi mogao je da je na brzinu nabavi, baš kao i druge specijalitete. Jer, domaćini su i pripremili svežih čvaraka, ovčetinu sa kupusom, škembiće, pasulj sa lakumićima i taranu...
Održan je i prigodan kulturno-umetnički program, uz podršku KUDŽ „Bratstvo“ i OŠ „Matija Gubec“, dok su se prisutnima obratili, u ime domaćina Nevena Veinović, u ime Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine Suzana Kujundžić Ostojić, a u ime Grada Subotice Srđan Samardžić, pomoćnik gradonačelnika.

„Pogačijada“ je organizovana u okviru manifestacije „Miholjski susreti sela“, uz podršku Republike Srbije, AP Vojvodine i Grada Subotice.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search