Milica Despotović osvojila zlatnu medalju na Svetskom kupu

Pon, 17.06.2024 - 19:23 -- dejan.vukovic

Milica Despotović član subotičkog Kik boks kluba Top Fighter je u dresu reprezentacije Srbije osvojila zlatnu medalju na Svetskom kupu koji je održan u Budimpešti. 

Svetski Kup u kik boksu održan je proteklog vikenda od 14. do 16. juna u Budimpešti. Učestvovalo je preko 2.000 sportista i smatra se najjačim takmičenjem posle Evropskih i svetskih prvenstva. Kik boks reprezentacija Srbije nastupala je sa 45 takmičara predvođena stručnim štabom na čelu sa selektorom Sinišom Vladimirovićem koji su osvojili 17 zlatnih, 10 srebrnih i 9 bronzanih medalja čime su zauzeli visoko četvrto mesto u ukupnom plasmanu.

Kik Boks klub Top Fighter imao je tri predstavnika u dresu reprezentacije Srbije. Najuspešnija je bila Milica Despotović koja je u seniorskoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju u disciploni low kick, u kategoriji do 52 kg. U polufinalu je pobedila Gasinsku Matinu reprezentativku Poljske a u finalu je bila bolja od takmičarke iz Austrije, Weber Karoline. 

Martin Toldi, drugi predstavnik subotičkog kluba je među starijim juniorima uspeo da osvoji bronzanu medalju u kategoriji do 63,5 kg, u disciplini K1. Toldi je polufinalu je izgubio od predstavnika Poljske. Stariji kadet Stefan Repčen, je u tatami disciplini „kick light“ izgubio u eliminacijama.

Trener Alen Heralić izuzetno je zadovoljan rezultatima svojih takmičara -  Drugu godinu zaredom ostvarili smo dobar uspeh, Milica je ove godine ponovila klupski uspeh iz prošle godine kada je Nikola Lončar kao mlađi junior osvojio Svetski Kup, ove godine njoj je pripala čast da učini ponosnim svoj grad i svoj klub i da osvoji seniorsko zlato za Srbiju. Posle osvojenog zlata Nikole Lončara na Balkanskom prvenstvu, ovo je još veći i značajniji rezultat za naš klub i zemlju sa međunarodnih takmičenja. Martin Toldi je još uvek mlad borac koji je u razvoju, na ovom jako takmičenju, u polufinalu je dobio dosta iskusnog reprezentativca Poljske, ali je takmičenje svakako veliko iskustvo u njegovom napredovanju ka vrhu. Ova bronzana medalja će mu biti podstrek za dalje uspehe. Kao klub želimo da se aktiviramo i na tatami disciplinama koje su dosta specifične i gde, po prvi put, kao klub uzimamo učešće na međunarodnom takmičenju. Stefan Repčen je izgubio od Ukrajinca u eliminacijama, ova disciplina je još novina za nas koju moramo tehnički i taktički bolje da savladamo. Imao želju i cilj da u narednom periodu i na ovom polju da ostvarimo odlične rezultate. 

Ličnosti: 
Custom Search