Četiri medalje takmičara KBK Top Fighter na Prvenstvu Srbije

Uto, 21.05.2024 - 19:07 -- dejan.vukovic

Takmičari Subotičkog KBK "Top Fighter" zabeležili su uspešan nastup na Prvenstvu Srbije u kik boksu, disciplini low kick, koje je održano proteklog vikenda u Lazarevcu.

Na prvenstvu je učestvovalo 64 kluba sa oko 250 takmičara, među kojima i subotički KBK Top Fighter sa pet takmičara koji su osvojili 4 medalje, po dve zlatne i srebrne. Mlađi junior Aleksandar Tot u kategoriji do 51 kg, u polufinalu je pobedio na poene takmičara iz Zrenjanina, da bi u finalu izgubio od takmičara iz Beograda i ovog puta se zadovoljio srebrnom medaljom. U stariji juniorima Martin Toldi u kategoriji do 67 kg, u četvrtfinalu je izgubio od takmičara iz Kragujevca, i stekao iskustvo više. Dok je starija juniorka Milena Kovačević u kategoriji do 70 kg, u finalu bila bolja od takmičarke iz Niša i osvojila zlatnu medalju. U seniorskom uzrastu po prvi put u A klasi nastupali su Milica Despotović i Nikola Lončar. Despotovićeva je u kategoriji do 52 kg u polufinalu pobedila takmičarku iz Novog Sada, da bi u finalu izgubila na poene, ali i imala tu čast da se bori sa Saidom Bukvić dugogodišnjom reprezentativkom Srbije i višestrukom prvakinjom sveta u low kick disciplini. Za Milicu osvojena srebrna medalja na početku seniorske karijere predstavlja veliki uspeh i motiv za dalji sportski razvoj. Lončar je u kategoriji do 75 kg ubedljivo pobedio na poene u polufinalu borca iz Sefkerina, da bi u finalu bio bolji od Nikole Cvetkovića dugogodišnjeg reprezentativca Srbije i zasluženo osvojio zlatnu medalju. 

Ekipu je predvodio trener Alen Heralić koji je zadovoljan rezultatom svojih takmičara na poslednjem Prvenstvu države u ringovnoj disciplini. " Toldi skuplja iskustvo i polako sazreva ko borac. Tot je u tri ringovne discipline ovu godinu završio sa dve zlatne medalje i jednom srebrnom. Milena Kovačević je uspela da osvoji dve državne zlatne medalje u dve discipline,dok su Milica Despotović i Nikola Lončar prvi takmičari koji su u mojoj trenerskoj karijeri nastupali i osvojili medalje za klub na državnom prvenstvu u seniorskoj A klasi."

Custom Search