Uspešni subotički takmičari KBK Top Fighter na Evro kupovima

Pon, 22.04.2024 - 22:44 -- dejan.vukovic

Takmičari Kik boks kluba "Top Fighter" protekla dva vikenda učestvovali su na dva Evropska kupa.

U Sarajevu (BiH) od 12. do 14. aprila održan je Grand Prix na kojem su učestvovale reprezentacije i klubovi iz 19 zemalja, sa oko 650 takmičara koji su se nadmetali u tri ringovne i tri tatami discipline. Subotičani su nastupali sa četri takmičara u ringovnim disciplinama i osvojili dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

U konkurenciji mlađih juniora Aleksandar Tot je u kategoriji do 51 kg nastupio u disciplini low kick. Bio mu je ovo prvi nastup na međunarodnom takmičenju. Iako je u četvrtfinalu izgubio na poene od takmičara iz BiH i ovog puta ostao bez medalje stekao je dragoceno iskustvo koje će mu koristiti u nastavku karijere. Martin Toldi je među starijim juniorima u kategoriji do 63.5 kg, disciplina K1, u finalu izgubio od takmičara iz Moldavije, i osvojio srebrnu medalju. Takođe u disciplini K1, Milica Despotović je u kategoriji do 52 kg i Nikola Lončar u kategoriji do 75 kg, po prvi put nastupali na međunarodnom takmičenju u seniorskoj konkurenciji. Despotovićeva je u polufinalu radila meč protiv iskusne takmičarke iz Mađraske i izgubila na poene i osvojila bronzanu medalju. Sa druge strane Lončar je takođe u polufinalu radio sa iskusnim borcem iz Slovačke i uspeo da pobedi 2:1. Lončar je u finalu na poene poražen od dugogodišneg reprezentativca Izraela,i time osvajio srebrnu medalju.

Nedelju dana kasnije Despotović Milica i Lončar Nikola su na poziv selektora kik boks reprezentacije Srbije nastupali na Evropskom kupu, Top Ten koji je održan u gradu Plovdivu u Bugarskoj od 19. do 21. aprila. N aovom takmičenju učestvovale su reprezentacije i klubovi iz 21 zemlje, sa oko 800 takmičara.

Milica Despotović je u kategoriji do 52 kg u disciplini K1 osvojila bronzanu medalju, dok je Nikola Lončar u kategoriji do 75 kg, disciplina low kick, u četvrtfinalu pobedio domaćeg takmičara, da bi polufinalu takođe od domaćeg takmičara izgubio na poene i zadovoljio se bronzanom medaljom. Reprezentaciju Srbije predvodili su selektor Vladimirović Siniša i treneri Pavić Dejan i Bogović Vladimir. Tim Srbije sastavljen od juniora i seniora, nastupao je sa 13 takmičara i osvojio 5 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane medalje u low kick i K1 diciplinama.

Trener KBK Top Fighter,  Alen Heralić zadovoljan je ostvarenim rezultatima svojih takmičara u protekla dva vikenda. - "Kupovi su odlična provera na kojem se stiču iskustva za veća međunarodna takmičenja. Ovim prilikom želeo bih da se zahvalim Kik boks savezu Srbije koji je organizovao prevoz takmičara autobusima do Sarajeva, kao i selektoru Vladimiroviću koji je na kontrolna takmičenja pozvao dvoje naših takmičara kojima je ovo prva godina u seniorskoj konkurenciji. Njima će mnogo značiti stečena iskustva za predstojeća jaka takmičenja."

 
Custom Search