Nikola Lončar seniorski prvak Balkana u kik boksu

Pon, 03.06.2024 - 14:50 -- dejan.vukovic

Kik boks reprezentacija Srbije učestvovala je na Prvenstvu Balkana koje je održano u Baru u Crnoj Gori 31. maja do 02. juna. Za nacionalni tim nastupao je i član Subotičkog Kik boks kluba "Top Fighter", Nikola Lončar koji je u disciplini K1, u kategoriji do 75 kg postao novi seniorski prvak Balkana.

Nikola je u polufinalu na poene pobedio reprezentativca Crne Gore, da bi i u finalu za zlatnu medalju savladao predstavnika BiH te postao seniorski prvak Balkana.Nikola je na kraju takmičenja proglašen i za najboljeg seniorskog kik boksera na ovom Prvenstvu. 

Reprezentaciju Srbije činilo je 24 takmičara koje je predvodio stručni štab na čelu sa selektorom Vladimirović Sinišom. Reprezentativci naše zemlje osvojili su 16 zlatnih, 4 srebrne i 4 bronzane medalje.

Trener Nikole Lončara u KBK Top Fighter,  Alen Heralić izuzetno je zadovoljan ostvarenim rezultatom svog takmičara - "Ovo je prva seniorska zlatna medalja za naš klub sa međunarodnog takmičenja, kao i u mojoj trenerskoj karijeri. Tek smo na početku i pred nama je dug put, ali idemo postepeno i sigurno ka vrhunskim rezultatima". 

Ličnosti: 
Custom Search