Uspešni mladi džudisti

Pon, 04.03.2024 - 20:28 -- dejan.vukovic

Mladi subotički džudisti proteklog vikenda su učestvovali na dva turnira gde su isvojili brojne medalje.   

U Turiji na 25. Međunarodnom turniru “Turija 2024” učestvovao je 51 klub sa 461 takmičarem iz osam država, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, BIH, Crna Gora, Rusija i Srbija.

Džudo klub Spartak je na ovom turniru osvojio devet medalja a pored toga osvojili su i pehar za najbrojniju ekipu uz domaćina. U ukupnom plasmanu zauzeli su visoko 6 mesto.

Zlatne medalje za džudoklub Spartak osvojili su : Aliz Toth do 28 kg (sekcija Bajmok) i Tamara Kokanović do 38 kg (sekcija Bajmok). Druga mesta osvojili su Jovana Bogić do 40 kg i Tara Bojanić do 48 kg (sekcija Bajmok). Treća mesta osvojili su Veljko Đukić do 34 kg (sekcija Bajmok), Vida Uzelac do 34 kg, Lea Marković do 48 kg (sekcija Bajmok) , Dušan Urukalo preko 73 kg i Dorina Kokai do 56 kg. Ekipu su predvodili treneri Dejan Vujinović i Vladimir Tanasković.

Na istom takmičenju nastupio je i Klub "Mija&Zorka" sa svojih  sedam takmičara koji su odvojili 4 medalje od kojih jednu zlatnu i tri bronzane. Zlatnu medalju osvojio je Aleksandar Štajnfeld a bronzane, Sara Boljević, Antea Nemet i Danilo Lončarević.  

Pored Turije Subotica je imala predstavnika i na međunarodnom turniru koji je održan u Nikšiću u Crnoj Gori. Nikola Rašović član Džudo kluba Spartak je u kategoriji do  34kg osvojio bronzanu medalju.

Custom Search