Bronzana medalja Mateje Borojevića na Euro Kupu

Pon, 11.03.2024 - 22:10 -- dejan.vukovic

Džudista Spartaka, Mateja Borojović svakim takmičenjem dokazuje da u sebi ima veliki potencijal. Nakon uspešne kadetske karijere, Mateja je već na drugom Euro kupu došao do bronzane medalje i pokazao da se na njega ozbiljno može računati.

Proteklog vikenda 9. i 10. marta u Podgorici je održan Euro Kup na kojem je subotički džudista došao do bronzane medalje u kategoriji +100kg. Pošto je još uvek nerangirani takmičar u juniorskoj konkurenciji (ovo mu je tek drugo takmičenje u ovom uzrastu) imao je otežan put u žrebu. 

Nakon pobede nad domaćim takmičarom Šestović Lukom u polufinalu se sastao sa svetskim prvakom, takmičarom iz Kanade, Messe Besongom. Mateja se odlično borio i bio na korak do plasmana u finale, međutim iskusniji protivnik na kraju dolazi do pobede i borbe za zlato dok se Mateja morao zadovoljiti borbom za bronzanu medalju. Tu ga je čekao još jedan veliki izazov, domaći takmičar Vuk Tapušković. Uspeo je Mateja da se izbori i sa protivnikom i sa bučnom podrškom koju je imao crnogorski džudista. Kontrolisao je borbu i zasluženo došao do pobede i prve juniorske medalje na Euro Kupu.  

Mateju je i na ovom takmičenju predvodio njegov trener Milan Bogić.    

Ličnosti: 
Custom Search