Mateja Borojević osvojio zlatnu medalju na Euro Kupu

Pon, 06.05.2024 - 15:44 -- dejan.vukovic

Subotički džudista Mateja Borojević nastavio je sa odličnim rezultatima, na upravo završenom Euro Kupu u Rijeci osvojio je zlatnu medalju.

U Sportskom centru Zamet u Rijeci u period od 4. do 5. maja održan je Europski juniorski kup u džuduo na kojem je učestvovalo preko 250 takmičara iz 19 zemalja. Takmičenje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji u ukupno 14 težinskih kategorija.

Član Džudo kluba Spartak, Mateja Borojević nakon bronzane medalje koju je osvojio u Podgorici početkom marta ove godine, u Rijeci se okitio zlatnom medaljom u kategoriji preko 100 kilograma. Treba napomenuti da je Mateja ove godine ušao u juniorsku kategoriju što ovaj rezultat čini još većim i vrednijim. 

Na putu do zlata Mateja je prvo savladao takmičara iz Italije Di Flavia zatim u polufinalu takmičara iz Holandije da bi u finalnoj borbi pokazao svoj kvalitet i pobedom nad italijanom Rossi Emilianom stigao do zlatne medalje.  

Svoj veliki potencijal pokazao još u kadetskoj konkurenciji a sada među juniorima krči svoj put ka što boljoj poziciji na svetskoj rang listi. Mateju priprema i na svim takmičenja predvodi njegov trener Milan Bogić.    

Naslovna photo: European judo junior

Ličnosti: 
Custom Search