XV turnir Vilotić Ćele: Srbija osvojila trofej

Sre, 17.09.2008 - 18:30 -- dejan.vukovic

Srbija zasluženo osvojila 15. memorijalni turnir "Stevan Vilotić Ćele", pošto je pokazala najbolju igru i sa sigurne tri pobede ponela epitet najboljih. Na kraju redosled ekipa je sledeći:

  • 1. Srbija 9 bodova
  • 2. Izrael 6 bodova
  • 3. Mađarska 3 boda
  • 4. Crna Gora 0 bodova

Nakon završetka poslednjeg meča pristupilo se svečanom zatvaranju i proglašenju pobednika najboljih pojedinaca. Izraelac Kleyman Boris proglašen je za najboljeg golmana turnira, njemu je pehar uručio Nemanja Simović. Adem Ljajić je najbolji igrač turnira i najperspektivniji mladi igrač (pošto je godinu dana mlađi od svojih kolega u reprezentaciji) statuete je dobio od Svetlane Vučić Vilotić (ćerke pokojnog čika Ćeleta ) i Milovana Đorića. Najbolji strelac turnira je reprezentativac Srbije Aleksandar Mijić sa dva postignuta pogodtka kome je trofej uručio selektor mlade reprezentacije Slobodan Krčmarević. Za najboljeg trenera proglašen je trener pobedničke ekipe Aleksandar Stanojević kome je pehar predala Svetlana Vučić Vilotić. Pehar za fairplay uručio je Zoran Kuntić nekadašnja subotička fudbalska zvezda cap. Izraela. Na kraju pehar najboljima uručio je predsednik FSS g-din Tomislav Karađić, koji je nakon toiga svečano i zatvorio turnir uz obećanje svima da će učiniti sve da turni očuva i da se uvrsti u kalendar FIFE. Sve reprezentacije su pohvalile domaćina na izuzetnoj organizaciji i dorodošlici koju su osetili na svakom koraku. 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Srbija - Izrael 1:0.

Sportska sreća je htela da poslednja utakmica turnira koja je odigrana na Paliću na SC "Janko Pejanović" odlučuje i o njenom pobedniku, pošto se se sastale dve do tada neporažene ekipe. Srbija je imala više od igre jer je stalnim napadima ugrožavala gostujući gol. Ljajić, Mijić i Šćepović bili su stalna pretnja za gol golmana Klajmena. Jedini gol na utakmici postigao je Mijić na asistenciju Ljajića  u 22 minuti susreta što je i odlučilo konačnog pobednika.

Selektor Aleksandar Stanojević koji je ovu ekipu preuzeo samo nekoliko dana pre turnira uspeo je da nađe dobitnu formulu i sa mladim orlićima osvoji memorijalni turnir u spomen čika Ćeletu. Na utakmici su bili prisutni mnogi...

detaljnije
Post date: Sre, 17.09.2008 - 18:00

Pretposlednja utakmica turnira odigrana je u Bačkoj Topoli između reprezentacija Crne Gore i Mađarske. U izjednačenoj utakmici reprezentacije Mađarske je pobedila golom Adam Šimona u prvom poluvremenu. Crna gora je imala nekoliko veoma povoljnih prilika za izjednačenje ali njihovi napadaći nisu ili na visini zadatka. Najbolju priliku su imali u drugom poluvremenu kada nisu iskoristili jedanaesterac. Ovom pobedom Mađarska je zauzela treće mesto sa tri osvojena boda dok je Crna Gora četvrta bez bodova.

Post date: Sre, 17.09.2008 - 15:00

Nemanja Simović -sekretar za sport, omladinu i turizam primio je sve fudbalske reprezentacije sa turnira Stevan Vilotić Ćele i poželeo im dobre sportske rezultate i nastavak uspešne fudbalske karijere kao mnogi njihovi predstavnici. U ime FSS Igor Gačić mu je predao dres državne reprezentacije sa brojem 10 u ime veoma dobro organizovanog turnira.

Nakon toga kustos muzeja je prisutne sportiste upoznao sa  kratkim istorijatom Subotice i naše "lepotice" - Gradske kuće.

Post date: Uto, 16.09.2008 - 11:00

Srbija-Crna Gora 4:1 (2:0).



U prvoj utakmici turnira reprezentacija Srbije je startovala veoma ubedljivo i sa 4:1 pobedila Crnu Goru. Naši reprezentativci su od samog starta silovito krenuli u meč u 20. minuti dosuđen je penal za našu selekciju koju je cap. Petar Škuletić iskoristio za vođstvo od 1:0. U 37 minuti susreta Srbija dolazi do novog vođstva golom Crnoglavca koji se najbolje snašao u česnaestecu gostiju i povisio na 2:0. Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor.



 U nastavku susreta Milić povisuje na 3:0, da bi poslednji gol postigao Ljajić u 74. minuti. Do kraja utakmice Crna Gora je postigla počasni gol i malo ublažila pooraz golom Balića koji je odlično izveo slobodan udarac i sa 30...

detaljnije
Post date: Ned, 14.09.2008 - 18:00

Danas je na Bačkinom stadionu po 15 put otvoren memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić" na kome učestvuju 4 reprezentativne selekcije fudbalera rođenih 1990g. Pored domaćina Srbije učešće su uzele reprezentacije Mađarske, Izraela i Crne Gore. Turnir se održava od 14-17.09 a igra se na terenima Subotice i okolione.

Turnir je svečano otvoren na stadionu FK "Bačka 1901" gde su se i odigrale prve dve utakmice. Prvo je sve učesnike pozdravio Nemanja Simović -gradski sekretar zadužen za sport, omladinu i turizam. On je učesnicima poželeo dobrodošlicu boravka u Subotici i dobre sportske rezultate.Poželeo im je da i oni nastavu uspešnu fudbalsku karijeru kao što su i mnogi njihovivi prethodnici koji su učestvovali na turniru Stevan Ćele Vilotić...

detaljnije
Post date: Ned, 14.09.2008 - 16:00
Custom Search