Crna Gora u finišu meča preokrenula rezultat

Ned, 08.09.2024 - 12:31 -- dejan.vukovic

Srbija – Crna Gora 1:2 (1:0)

Kula, Sportski centar „Milan Sredanović”, gledalaca: oko 250. Sudija: Nikola Katić pomoćnici: Marko Hrutka, Jovan Jovčić. Strelci: 1:0 Subotić 10. min, 1:1 Tadić 90. min (penal), 1:2 Tadić 90+8. min.

Srbija: V. Jovanović, Vojinović (59. Đurić), A. Popović, Mitrović, Sremčević (70. Cvetković), Mladenović (5. Janković, 59. Bačanin), Vidić (59. Simić), Stančić, Ranković (70. Popović), Đorđević (70. L. Jovanović), Subotić (80. Maksimović).

Crna Gora: Milović, Vračar, Maraš (82. Šekularac), Koldžić (46. Tomašević), Đukanović, Camaj, Kamburović, Vukanić (62. Ćetković), Tadić, Mijović (46. Perović), Kostić (57. Vlahović).

Reprezentatvici Srbije doživeli su drugi poraz na 30. Memorijalnom turniru Stevan Vilotić Ćele. U utakmici koja je odigrana u Kuli u dramatičnoj završnici Crna Gora je sa 2:1 savladala. Junak Crnogoraca bio je Marko Tadić koji je postigao dva gola u završnici meča koji je obeležen pravom dramom u dugoj sudijskoj nadoknadi.

Povela je Srbija u 10. minutu, Luka Đorđević je izvukao gotovo izgubljenu loptu, potom je Stefan Mitrović poslao pravovremeni pas, a Andrej Subotić tačno plasira loptu gde je bilo potrebno da se mreža Milovića zatrese. U 16. minutu beležimo prvi solidan pokušaj Camaja za Crnu Goru, a isti igrač je mnogo bolji bio u 19. minutu. Šutirao je snažno i tačno, ali samo dovoljno da propisno namuči golmana Jovanovića. Dosta je bilo duela na sredini terena, igralo se „muški”, a uzbuđenje je stiglo u 30. minuntu. Sremčević je pobegao svojim čuvarima, nije bio dobro postavljen golman Milović, ali jeste Kumburović koji zaustavlja loptu pred gol-linijom. Do kraja poluvremena ostaje ubeležene šanse Kostića i Đukanovića, a dok se čekao poslednji zvižduk sudije, Ranković pogađa stativu.

Drugo poluvreme počinje pritiskom Crne Gore, a u razmaku od 55. do 57. minuta videli smo dve ozbiljne prilike. Dobro je tukao Camaj, a onda još bolje Kostić, ali je u oba navrata sjajno reagovao golman Vukašin Jovanović. U 72. minutu Popović prenosi uzbuđenje pred gol Crne Gore, ali ne zadugo. I dok su Crnogorci osetili da imaju priliku da izvrše pritisak, Srbija je mogla da u kontrama reši pitanje pobednika. Prvo je u 79. minutu Cvetković mogao da bolje reaguje pred golom Milovića, a zatim je, nakon dobrog ubacivanja Popovića u prilici bio i Jovanović. Ono što nije iskoristila Srbija, Crna Gora kažnjava. Dok se čekalo da se vidi kolika će biti sudijska nadoknada u kaznenom prostoru Srbije oboren je Vračar, loptu je na kreč namestio Tadić – i pogodio za izjednačenje. Duboko u sudijskoj nadoknadi, u momentima kada su van stroja bila dva igrača selekcije Srbije, nakon visoko ubačene lopte dobro je skočio Marko Tadić, te glavom postigao pobedonosni pogodak za konačnih 1:2

U drugoj utakmici koja je odigrana u Senti reprezentativci Portugala su sa ubedljivih 4:0 savladali Mađarsku i time zauzeli prvo mesto na tablici kao jedina reprezentacija sa dve pobede u dva meča. Sledi dva dana odmora a u utorak 10. septembra odigraće se završnica turnira za konačan plasman. Na TSC  Aklademiji u Bačkoj Topoli od 15:00 časova sastaju se Mađarska i Crna Gora a istog dana sa početkom od 17:00 časova na Gradskom stadionu u Subotici igraju Srbija i Portugal.   

Photo: Nikola Stantić u Kuli i Aleksandar Šećerov u Senti

Custom Search