Srbija pobedom nad Portugalom okončala Memorijalni turnir

Sre, 11.09.2024 - 08:25 -- dejan.vukovic

Srbija – Portugal 2:0 (1:0)

Gradski stadion u Subotici. Strelci: 1:0 Đorđević (9. min), 2:0 Maksimović (47. minut iz penala).

Srbija: V. Jovanović, Đurić (90. Vojinović), V. Milosavljević, Simić (90. Vidić), Cvetković (70. Sremčević), Mitrović, Maksimović (70. L. Jovanović), Popović (70. Ranković), Janković (90. Popović), Stančić (82. Subotić), Đorđević (82. J. Milosavljević).

Portugalija: Ribeiro, Peiksoto, Fonseka, Parente, Fereira, Sousa (60. Tome), Tekseira (46. Moreira), Infante (60. Damaso), Martins (70. Freitas), Duarte (46. Kardoso), Gašpar (46. Oliveira).

Reprezentativci Srbije pobedili su ekipu Portugala sa 2:0 u poslednjoj utakmici Memorijalnog turnira Stevan Vilotić - Ćele. Nakon prva dva poraza i uprkos tome što su turnir završili na četvrtom mestu u selekciji Srbije ima mesta za zadovoljstvo jer su poslednji meč turnira okončali pobedom protiv jake ekipe Portugala i što su pokazali odličnu igru od prvog do poslednjeg minuta.

Već u prvom minutu uzbuđenja su bila pred golom Portugalije, pretili su Cvetković i Stančić, ali mreža Ribeira ostaje mirna. Bila je to lepa najava onoga što će se desiti u devetom minutu. Izvršila je Srbija pritisak, iznudila korner, potom se u šansi našao Popović koji šutira iz teže pozicije, Ribeiro brani, ali je loptu preusmerio do Luke Đorđevića koji je, iako je bio u priličnoj gužvi, uspeo da loptu zahvati tačno kako je hteo za radost – Srbija je povela sa 1:0. Pokušavali su reprezentativci Portugalije da odgovore, da preuzmu posed lopte, ali je odgovornom igrom selekcija Srbije uspela da stečenu prednost sačuva do kraja poluvremena. Ostaje ubeležena još jedna prilika za domaću selekciju, u 39. minutu za uzbuđenje su bili zaduženi Đorđević i Cvetković.

Drugo poluvreme počinje idealno za Srbiju, u 47. minutu je u kaznenom prostoru oboren Andrija Maksimović, a isti igrač je sigurno izveo najstrožu kaznu i Srbija je povela sa 2:0. Naravno, ponovo je očekivano selekcija Portugalije izvršila dodatni pritisak, ali je defanzivna linija Srbije bila je na visini zadatka. Opasno je pred golom Jovanovića bilo u 53. minutu, tada je zaboravljen ostao Moreira, dobro je zahvatio loptu glavom, ali Jovanović nije savladan. Uz dosta izmena do kraja meča i uz dosta duela čekao se finiš, a u takvoj igri ostaje upisana dobra prilika Andreja Subotića.

Druga utakmica odigrana je na Akademiji TSC u Bačkoj Topoli, gde je Mađarska slavila sa 1:0 i time zauszela drugo mesto na turniru. 

Mađarska – Crna Gora 1:0 (0:0)
Strelac: Szabo (47. min). 

Mađarska: Lehoczki, Hornyak (79. Mikolay), Szamosi (79. Galantai), Varga (86. Molnar), Kern, Szabo, Umathum, Kaczvinszki (86. Bacsa), Hunor (72. Girsik), Vidnyanszky (72. Bako), Kuzma.

Crna Gora: Božinović, Vračar (46. Maraš), Tomašević, P. Ćetković (46. Vukanić), Vlahović (46.Mijović), Đukanović, Damjanović, D. Ćetković, Kostić, Zlatičanin (46. Perović), Šekularac (84. Kumburović).

Reprezentacija Mađarske savladala je u derbi meču za drugo mesto Crnu Goru sa 1:0 (0:0). Selekcija Crne Gore može da žali za propuštenim prilikama, imali su veći posed lopte, veći broj prilika, nisu iskoristili ni penal, dok su Mađari bili efikasniji, jednu pravu šansu su pretvorili u pobedu.

Od starta je nametnut visok ritam. Prvo je Crna Gora u dva navrata zapretila, ali je golman Lehocki dobro intervenisao. U 16. minutu Mađari su povukli kontru, Čaba Hornjak je prošao po levoj strani, uputio šut, ali je Lazar Šekularac otklonio opasnost. Preuzeli su Crnogorci u potpunosti inicijativu, izašli visoko i pokušavali da što pre dođu do pogotka. Igrao se 20. minut kada je Stefan Đukanović silovito šutirao iskosa sa leve strane, lopta je završila u naručju golmana Mađarske. Veliki pritisak Crnogoraca, naterao je rivala da se maksimalno brani, a onda je u žaru borbe nakon izvedenog udarca iz ugla od strane Danila Ćetkovića neko od igrača Mađarske igrao rukom u kaznenom prostoru. Sudija je pokazao na belu tačku, ali je golman Lehocki bio uspešniji od Ćetkovića.

Drugo poluvreme samo što je počelo, a posle jedne greške odbrane Crne Gore, Mađarska je povela sa 1:0. Silard Sabo zatresao je mrežu i doveo svoj tim u vođstvo. Nastavljena je borba, a kako je vreme odmicalo Crnogorci su preuzeli inicijativu. Pokušavali su da dođu do izjednačenja, ali je golman Mađarske bio izuzetno raspoložen. Sjanim intervencijama zaustavio je sve pokušaje Sokola i sačuvao prednost vrednu drugog mesta.

Custom Search