Saopštenje MUPa povodom današnje akcije

Uto, 12.09.2023 - 14:42 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Припадници МУП-а на подручју Суботице, Сомбора и Кикинде пронашли 371 ирегуларног мигранта, оружје, агрегате и документа

12.09.2023.

Припадници Министарства унутрашњих послова у данашњој акцији усмереној на сузбијање илегалних миграција на подручју Суботице, Сомбора и Кикинде пронашли су  371  ирегуларног мигранта и они се превозе у прихватне центре.

Такође, у акцији су нађене и три аутоматске пушке, једна полуаутоматска пушка и пиштољ, два агрегата, као и 25 пасоша и 12 личних карата.

На територији Полицијске управе Суботица једном ирегуларном мигранту је одређено задржавање због прекршаја из области Закона о странцима, док су на подручју Полицијске управе Сомбор против четири српска држављанина поднети захтеви за покретање прекршајног поступка због сумње да су учинили прекршај помагање у незаконитом боравку страном држављанину.

Помоћник директора полиције Драган Васиљевић поручио је да ће највећи број миграната бити спровден у прихватне центре.

„Пронађено је више комада ватреног оружја, тачније на једној локацији нађене су четири аутоматске пушке. У току је увиђај лица места и крим-техничка обрада лица места. Видећемо да ли некоме од ових миграната које смо пронашли на лицу места припада то оружје“, рекао је Васиљевић.

Навео је да је у овој акцији по први пут један број миграната такозваних „извиђача“ пронађен у крошњама дрвећа, а да полиција прилагођава своје мере и радње променама у њиховим активностима.

„Могу да поручим свим грађанима да могу да буду максимално спокојни и безбедно ће бити на свим подручјима у Републици Србији“, казао је Васиљевић.

Истакао је и да ће од сутра на подручју Суботице патролирати један број припадника Жандармерије.

„Циљ нам је да мигранти буду тамо где им је место - у Прихватним центрима, да они који се крећу да имају легалну документацију, а да број сукоба међу мигрантима сведемо на минимум“, рекао је Васиљевић, нагласивши да до сада сукоби у протеклим месецима нису довели до угрожавања локалног становништва, већ се ради о сукобима међу мигрантима, као и да ће полиција предузети све мере и радње да овакве појаве потпуно анулира. 

Акцији је присуствовао и министар унутрашњих послова Братислав Гашић који је истакао да се овакве акције детаљно планирају, као и да у њима учествују најобученији припадници елитних јединица МУП-а.

„Република Србија је земља хуманих и добрих људи. И тако се и односимо према свима којима је помоћ потребна. Али држава неће дозволити да било ко злоупотреби то гостопримство и угрози безбедност наших грађана. Ова акција је још једна у низу акција које Министарство унутрашњих послова спроводи у циљу сузбијања илегалних миграција, а посебно на сузбијању њихових међусобних обрачуна и криминалних активности. Због неприступачног и непрегледног терена овакве акције се детаљно планирају и у њима учествују најобученији припадници елитних јединица министарства“, рекао је министар Гашић. 

Министар Гашић је поручио да Министарство унутрашњих послова активно прати дешавања и да су припадници МУП-а спремни да адекватно реагују у сваком тренутку. 

„Заштитићемо све грађане Србије и нећемо дозволити да било ко угрози њихову безбедност и безбедност њихове имовине“, додао је министар Гашић.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су С. Ф. (1962), држављанина Туниса, и Т. М. (1996), турског држављанина, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

На контролном пункту у Суботици, полиција је у возилима којима су осумњичени управљали, пронашла осморо ирегуларних миграната.

Они су, како се сумња, уз новчану накнаду, намеравали да их превезу до границе са Мађарском, коју би потом мигранти пешке илегално прешли.

С. Ф. и Т. М. је одређено задржавање до 48 часова након чега су, уз кривичну пријаву, приведени Основном јавном тужилаштву у Суботици.

Судија за претходни поступак одредио им је притвор до 30 дана.

 

Post date: Sre, 18.09.2024 - 15:09
Post date: Uto, 10.09.2024 - 19:52

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против тероризма, у наставку акције сузбијања ирегуларних миграција, ухапсили су авганистанског држављанина М. Н., који се сумњичи да је члан криминалне групе која се бави кријумчарењем ирегуларних миграната на територији Републике Србије.

У заједничкој акцији са припадницима Полицијске управе у Суботици, Антитерористичке групе Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката од осумњиченог је одузета снајперска пушка, оптика за снајпер, две аутоматске пушке, оквири за аутоматску пушку и 568 комада муниције, које је М. Н., како се сумња, закопао у шумском подручју у близини Суботице.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и...

detaljnije
Post date: Uto, 26.12.2023 - 11:56

Суботица без ирегуларних миграната. Прихватни центар без корисника

Севернобачки управни округ, у последња три месеца, непрекидно врши ванредне инспекцијске контроле смештајних објеката, односно услуге боравишта/преноћишта на територији нашег града, с посебном пажњом на контролу физичких лица које врше услугу издавања смештаја „стан на дан“, соба или апартмана. Од 1. августа 2023. године до данас је сарадњом туристичке, пореске и инспекције рада и ПУ Суботица спроведено 147 надзора, где су у 32 објекта уочене неправилности у раду и за које су поднете прекршајне пријаве. Током надзорних радњи пронађена су 128 страна држављана без докумената, док је више лица ухапшено под сумњом директног учествовања или помагања у кријумчарским радњама и трговини људима.

Руководство државе...

detaljnije
Post date: Sre, 08.11.2023 - 14:50

Dveri Subotica: Ištvan Pastor konačano shvatio da su Dveri u pravu!

Izjava za medije predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, da država mora da promeni politiku prema migrantima i da je rešenje da oni budu u prihvatnim centrima do dobijanja azila, dokaz je da se činjenice, na kraju, moraju prihvatiti. A činjenice nam govore da je bezbednost građana na severu Vojvodine ugrožena zbog naoružanih kriminalnih grupa, koje se bave prebacivanjem migranata u EU.
Dobro je što je jedan od stubova ove vlasti, koalicioni partner Srpske napredne stranke i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor prepoznao pogrešnu migranatsku politiku koju vodi ova vlast i što je počeo da se zalaže za politiku sadržanu u predlogu Srpskog pokreta...

detaljnije
Post date: Uto, 19.09.2023 - 23:01
Custom Search