Četiri medalje Kik boks kluba Top Fighter

Uto, 30.05.2023 - 12:31 -- dejan.vukovic

Takmičari Kik Boks Kluba "Top Fighter" proteklog vikenda su učestvovali na Prvenstvu Srbije u kik boksu, disciplina low kick koje je održano u Rumi. 

Na Prvenstvu je učestvovalo 58 klubova sa oko 200 takmičara, među kojima su bila i četiri takmičara KBK Top Fighter, kadet Aleksandar Tot, stariji juniori Nikola Lončar i Milica Despotović i senior Bojan Prćić koji su osvojili četiri medalje, jednu zlatnu i tri srebrne. 

Aleksandar Tot (-45 kg) je u polufinalu pobedio takmičara iz Vranja, da bi u finalu izgubio od iskusnijeg borca iz Zrenjanina i tako osvojio srebrnu medalju. Milica Despotović (-52) je u finalu imala neizvesan meč, da bi na samom kraju meča takmičarka iz Rume preokrenula meč i pobedila tesno 2:1, te se morala zadovoljiti srebrnom medaljom. Bojan Prćić (+91kg) je osvojio srebrnu medalju, u finalu je izgubio na poene od takmičara iz Temerina, pauza od 2 godine je učinila svoje, ali je Bojan pruzio dobar meč. Nikola Lončar (-75 kg) je predajom u finalu od borca iz Novog Sada osvojio zlatnu medalju.

Ovo je bilo poslednje Prvenstvo države za ovu godinu. Na četri državna prvenstva klub je osvojio ukupno 11 medalja. Najviše se istakao Nikola Lončar koji je nakon osvojena 4 zlata u 4 discipline zasluženo dobio poziv za reprezentaciju, i predstavljaće Suboticu i Srbiju na evropskom prvenstvu koje će se održati u Turskoj krajem avgusta.

Custom Search