Dan osoba sa invaliditetom

Čet, 03.12.2009 - 19:00 -- urednik

Povodom svetskog dana osoba sa invaliditetom na Paliću je ova organzacija priredila prigodan skup. U restoranu Brvnara uz večeru i muzički program udruženje se zahvalilo zvanicama i podelilo zahvalnice za humanitarni rad. Ostatak večeri je protekao u slavlju i veselju.

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, gradonačelnik Saša Vučinić uputio je pismo solidarnosti i podrške organizacijama koja se bave zaštitom njihovih prava.

U tekstu pisma, gradonačelnik, između ostalog, ukazuje na potrebu prevazilaženja zabluda i predrasuda u odnosu na osobe sa invaliditetom, kao i odgovornost da ukazujemo na one ljudske i društvene vrednosti koje će negovati duh poštovanja, tolerancije, solidarnosti i istinskog razumevanja ljudi koji su onemogućeni da žive životom većine građana. Obaveza društva je da na različitim nivoima unapređuje položaj hendikepiranih osoba, njihovu integraciju u društvo. Ukazao je na neophodnost usklađivanja zakonske regulative sa standardima Evropske unije, posebno u oblasti obrazovanja i zapošljavanja.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search