Kurćubić novi trener Fk Spartak

Čet, 12.06.2014 - 14:17 -- dejan.vukovic

Fudbalski klub Spartak iz Subotice je danas izabrao Petra Kurćubića za novog trenera.

Petar Peca Kurćubić je u prethodnom mandatu na klupi Spartaka proveo godinu dana. Po dolasku, za kratko vreme je konsolidovao uzdrmanu ekipu, a ostaće zabeležena istorijska pobeda nad Crvenom zvezdom u Subotici od 3-0 kao i remi sa Partizanom 2-2.

Predsednik Spartaka, gospodin Dragan Simović zadovoljan je postignutim dogovorom i ponovnim angažovanjem iskusnog trenera. - Petar Kurćubić je ostavio dubok trag u našem klubu odigravši 11 utakmica bez poraza. To je čovek koji je veliki radnik i stvaraoc. Posebno je zainteresovan za razvoj mladih igrača koji nam pristižu iz mlađih kategorija. Predhodna saradnja, koja je bila izuzetna, i iskustvo u radu sa ovim trenerom je bilo presudno za novo angažovanje. Kurćubić poznaje naš klub, njegovo funkcionisanje i u klubu se oseća kao domaćin, a ne kao gost. Komunikacija koju je uspostavio sa radnom zajednicom, igračima, a pre svega sa Omladinskom školom je bila jako kvalitetna i donosila je rezulate.

Ovo je drugo angažovanje prekaljenog stručnjaka na klupi Spartaka. Dogovor je postignut na obostrano je zadovoljstvo, a uverenje novog Šefa stručnog štaba je da Klub u narednoj sezoni može da ima zapaženu ulogu. Petar Kurćubić je je do sada trenirao “Mladost” iz Apatina, “Banat” iz Zrenjanina, “Novi Sad”, “Radnički Jugopetrol”, “Hajduk” iz Kule, a radio je i sa dva prvoligaša u Azerbejdžanu, makedonskom “Pobedom” i ”Nitrom” iz Slovačke.

Klub je angažovao i njegovog pomoćnika, Sekulović Darka koji se zadnjih godina dokazao u radu u Omladinskoj školi Spartaka, ekipa omladinaca koju je vodio u predhodnom periodu nakon sjajnih rezultata plasirala se u Omladinsku ligu Srbije.

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search