Pavle i Ena pojedinačni pobednici turnira Jovan Kukaras

Ned, 12.05.2024 - 13:25 -- nikola.tumbas

Teniski klub Spartak uspešno je organizovao 12. Memorijalni turnir Jovan Kukaras koji se na terenima u Dudovoj šumi održao od 6. do 11. maja uz učešće 104 mlada tenisera koji su se takmičili u pojedinačnoj i dubl konkurenciji.

Ovaj turnir druge kategorije bio je namenjem mladim teniserima do 14 godina. U muškoj konkurenciji slavio je Pavle Stoiljković koji je u finalu posle velike borbe i tri uzbudljiva seta savladao tenisera iz Rusije, Jakova Grižanova sa 2:1 (6:3,4:6,6:4). Pobednički pehar kao i veliki prelazni pehar za pobednika turnira koji nosi ime po velikim sportskom radnilku koji je ostavio dubok trag u Teniskom klubu Spartak predao je Milan Vučković, predsednik kluba.

Pavle je osvojio pobednilčki pehar i u dubl konkurenciji. U paru sa Phasin Sinchalongom sa Tajlanda pobedili su portugalski dubl Amorim/Correira sa 2:0 (7:5, 7:5).

U ženskoj konkurenciji Slavila je Ena Ilić, prvi nosilac, koja je sa 2:0 (6:2, 6:2) u finalu pobedila Vasilisu Dorinu iz Rusije. U konkurenciji dublova pobednički pehar pripao je ruskom paru Dorina/Nalesnik koje su sa 2:0 (7:5,6:2) pobedile srpski dubl Ena Ilić i Marija Đukić.

Custom Search