Teniseri Spartaka odbranili ekipnu titulu prvaka Srbije

Sub, 13.07.2024 - 00:17 -- dejan.vukovic

Teniseri Spartaka ostvarili su ponovo veliki uspeh, odbranili su ekipnu seniorsku titulu prvaka Srbije pobedivši Crvenu Zvezdu u finalu ekipnog Prvenstva Srbije sa 4:3.

Finalni turnir održan je u Subotici na terenima u Dudovoj šumi u organizaciji TK Spartak a uz veliku podršku Lokalne samouprave i Sportskog saveza Subotice. Uprkos velikim vrućinama ljubitelji tenisa su mogli da uživaju u veoma kvalitetnim mečevima koji su odigrani 11. i 12. jula. Na finalni turnir plasirale su se najbolj ečetiri ekipe u državi. U polufinalnim susretima sastali su se Crvena Zvezda i Player Zone a sa druge strane Spartak i Partizan. Interesantno je da su svi mečevi u protekla dva dana završeni posle velike borbe identičnim rezultatom od 4:3.

Prvog dana takmičenja Crvena Zvezda je savladala Player Zona dok je Spartak bio bolji od ekipe Partizana. Pobednici su se sastali u velikom finalu, reprizi od prošle godine. Crvena Zvezda je bolje otvorila finalni duel. Marđonović je pobedio Sabanov Mateja sa 2:0 (7:5, 6:1) a Vojinović Lazar bio je bolji od Ludoški Zorana 2:0 (7:6, 6:3). Spartak je smanjio zaostatak preko Bašić Mirze koji je sa 2:0 pobedio Popović Stefana (6:2, 6:0). Treći poen beograđanima osvojio je Zekić Miljan koji je posle velike borbe i tri duga seta pobedio Obradović Dušana sa 2:1 (6:7, 6:2, 7:5). Crvena Zvezda je tako nakon singl partija imala vodstvo od 3:2 i za šampionsku titulu ima je nedostajala jedna pobeda u dublu od preopstala dva meča. Međutim  teniseri Spartaka se nisu predavali. Dubl Bašić Mirza i Nedić Andrej pobedio je sa 2:0 (6:3, 7:6) par Popović Stefan i Zekić Miljan i time poravnao rezultat celom meču na 3:3 da bi braća Sabanov, Matej i Ivan bili uspešniji od para Vojinović Lazar / Maksimović Marko pobedivši sa 2:0 (6:3, 7:6 ).

Po završetku finala teniserima su pehare i medalje podelili Srđan Samardžić, pomoćnik gradonačelnika Subotice, Milan Vučković član UO Teniskog Saveza Srbije i Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu.    

 

 
Custom Search