Peta titula u nizu Kristijana Juhasa

Ned, 16.06.2024 - 00:00 -- dejan.vukovic

Teniser Spartaka Kristijan Juhas nastavio je sa odličnim igrama u 2024 godini, ovojivši je petu titulu u nizu u konkurenciji dublova. Kristijan je u paru sa Maratom Sharipovom iz Rusije osvojio ITF turnir u Kuršumlijskoj banji koji se igra od 10. do 16. juna sa nagradnim fondom od 15:000 dolara. 

Na putu do finala srpsko/ruski par je u prvom kolu savladao par Dinko Dinev / Vardan Manukyan sa 6:3, 6:4. U četvrtfinalu su bili bolji od egipatskog para Egipta Sobhy/Zakaria slavivši takođe u dva seta 6:3, 6:2. U polufinalu posle velike borbe i tri iscrpljujuća seta nakon preokreta pobedili su takmičare iz Rusije Saveliy Ivanova i Savva Polukhina sa 2:1 (3:6, 6:4, 10:4). Finalni meč protiv srpsko francuskog dubla Stefan Latinović/Luka Pavlović počeli su izgubljenim setom od 6:2, međutim tada su Kristijan i Marat podigli nivo igre, osvojili sledeća dva seta sa 6:2 i 10:1 i zasluženo podigli pobednički pehar. 

Bila je ovo peta uzastopna titula u dublu za Kristijana Juhasa u ovoj godini. Nanizao je 21 pobedu bez izgubljenog meča. Trenutno zauzima 631 mesto na ATP listi u dublu, što je njegov do sada najbolji rezultat u karijeri. Međutim nakon nove titule i osvojenih bodova popraviće ponovo svoj rejting. 

Na istom turniru uspešan je bio i drugi teniser Spartaka, Dušan Obradović, koji je u singlu stigao do polufinala gde ga je zaustavio Petar Jovanović iz Crne Gore koji je meč dobio sa 2:1. Obradović je osvojio prvi set sa 6:3, nakon čega je drugi set pripao Petru nakon bolje igre u taj breku. Treći odlučujući set osvojio je teniser iz Crne Gore sa 6:4 i izborio plasman u finale gde ga očekuje Luka Pavlović iz Francuske.   

 
Ličnosti: 
Custom Search