Veoma uspešni takmičari Top Fightera na prvom kolu Lige Nade

Pon, 16.10.2023 - 19:51 -- dejan.vukovic

Takmičari Kik boks kluba "Top Fighter" nastupali su na 1. kolu "Liga Nade" u sezoni 2023/2024 koje je održano u Sremskoj Kamenici u hali Memento mori MMA kluba. Pokrovitelj takmičenja je bio Muaythai savez Srbije uz tehničku organizaciju Victory gym.

Na prvom kolu učestvovalo je 38 takmičara iz deset klubova iz Srbije i Hrvatske. Održano je 20 borbi što je do sada najveći broj za poslednjih godinu dana otkada funkcioniše liga. Ovo je pokazatelj da se tajlandski boks u Srbiji stabilno razvija.

Subotički klub Top Fighter ostvario je odličan učinak, svih 5 takmičara koji su nastupali, zabeležili su pobede. U konkurenciji pionira Stefan Repčen je u kategoriji do 38 kg pobedio prekidom borca iz Hrvatske, dok je Aleksandar Tot do 47 kg pobedio na poene 3:0 borca iz Futoga. Među juniorima Nikola Lončar 75kg je sa  2:1 pobedio borca iz Hrvatske, takođe je i Martin Toldi do 67 kg slavio 3:0 protiv hrvatskog borca. U seniorskoj konkurenciji pobedu od 3:0 zabeležila je Milica Despotović koja je bila bolja od takmičarke iz Hrvatske.

Trener Alen Heralić koji je predvodio subotičke takmičare zadovoljan je ostvarenim rezultatimam "Zadovoljan sam nastupom svojih takmičara, Repčen i Tot su pokazali dominaciju protiv svojih protivnika, Lončar je imao uzbudljiv meč protiv hrvatskog kik boks reprezentativca Karla Kedveša, dok je Martin Toldi nakon neizvesne prve runde, dominirao u drugoj i trećoj rundi. Milica Despotović je imala svoj prvi meč u tajlandskom boksu, iako je predstavnica svoj put do pobeda tražila u aktivnom klinču, ipak je iskustvo Milce presudilo u meču".  

Custom Search