Lana Virc osvojila turnir u Slovačkoj

Pet, 29.09.2023 - 20:08 -- dejan.vukovic

Subotička teniserka, član TK Spartak, Lana Virc nastavlja sa odličnim rezultatima u konkurenciji igračica do 16 godina. Lana je danas osvojila turnir koji je održan u gradu Humenne u Slovačkoj. 

Turnir u Slovačkoj osvojila je bez izgubljenog seta. Bila je slobodna u prvom kolu da bi u osmini finala pobedila Anu Nikiforuk iz Ukrajine sa 6:2, 6:2. U četvrtfinalu je bila bolja od domaće takmičarke Jesice Kolesarove sa 6:0, 7:6. Veoma ubedljiva je bila i u polufinalu gde je savladala šestog nosioca Vanesu Svobodovu iz Češke  izgubivši samo tri gema na meču (6:1, 6:2). U finalu je za protivnicu imala Galu Ivanović iz Srbije, trećeg nosioca. Lana je još jednom pokazala odličnu formu i do pobednikog pehara stigla rezultatom 6:4, 6:3. 

Novim bodovima Lana je trenutno vodeća na listi teniserki do 16 godina za završni Master koji će se održati u Monte Karlu gde učestvuje po 8 najboljih dečaka i devojčica u ovoj sezoni, od kojih prvih šest sa rang liste, prvak Evropskog juniorskog prvenstva i biće podeljene jedna vajld karta. Lista se zaključuje u ponedeljak 16. oktobra 2023 godine, Lani i Tenis klubu Spartak bi učešće na završnom Mastersu puno značilo u daljem radu.   

 
Ličnosti: 
Custom Search