Zasijali refllektori i na do sada neosvetljenim teniskim terenima u Dudovoj šumi

Pet, 27.10.2023 - 10:11 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Gradonačelnik Stevan Bakić večeras je, na terenima Tenis kluba Spartak, pustio u rad reflektore na tri teniska terena sa šljakom koja do sada nisu imala osvetljenje. Uz isticanje da je realizacijom ove investicije ispunjeno obećanje koje je dao rukovodstvu i takmičarima Tenis kluba Spartak, 19. jula ove godine, na prijemu u Gradskoj kući upriličenom povodom osvajanja titule prvaka države u seniorskoj ekipnoj konkurenciji, gradonačelnik Bakić je, obraćajući se prisutnima, podsetio da je na tom prijemu izjavio kako će preduzeti sve da se osvetle i preostala tri neosvetljena terena sa šljakom, od ukupno deset teniskih terena sa takvom podlogom koliko ih u Dudovoj šumi ima ovaj uzorni sportski kolektiv.

Obećanje sam, kao što vidite, ispunio. Vrednost ove investicije, koja je obuhvatala postavljanje 12 nosača stubova i 24 led reflektora, iznosi 3,8 miliona dinara i ta sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Subotice. Teniserima Spartaka želim još puno uspeha, da i ubuduće postižu dobre rezultate i osvajaju nove titule, kako u ekipnoj tako i u pojedinačnoj konkurenciji. A lokalna samouprava će i dalje voditi računa ne samo o Tenis klubu Spartak, nego o svim sportskim kolektivima i sportistima u našem gradu i nastojati da im obezbedi što je moguće bolje uslove za treninge i takmičenja“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Napomenuo je da u okviru Sportskog saveza Grada Subotice funkcioniše više od 150 klubova i sportskih organizacija i da je Sportsko društvo „Jovan Mikić Spartak' jedno od najvećih sportskih društava u našoj zemlji.

Subotica je, što je za nas izuzetno značajno, 'Evropski grad sporta' za 2024. godinu i petočlana delegacija našeg grada će 7. decembra, u Briselu, u Evropski parlament ponosno uneti najlepšu zastavu na svetu – zastavu Srbije. To nam je i dodatna obaveza da 2024. godine još više ulažemo u sportsku infrastrukturu, u naše sportske klubove i sportiste. I to ćemo, izvesno je, da radimo. Već sada mogu da kažem da će budžet za narednu godinu iz kojeg ćemo subvencionisati sport biti povećan i da će iznositi oko 200 miliona dinara. Lokalna samouprava će nastaviti da ulaže u sportiste, jer oni su najbolji ambasadori našeg grada i naše države. I naše najveće blago“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Predsednik Tenis kluba Spartak i Sportskog društva železničara „Jovan Mikić Spartak“, Milan Vučković, izrazio je zahvalnost gradonačelniku Stevanu Bakiću i njegovim saradnicima na realizaciji ove investicije.

Do sada smo ’škiljili’, a sada je Tenis klub Spartak ’progledao’, jer je, napokon, osvetljeno svih deset terena sa šljakom. Kada smo ove godine osvojili titulu šampiona države, treću u proteklih pet godina, na prijemu kod gradonačelnika izneli smo problem da imamo 217 dece u trenažnom procesu koja nisu mogla da treniraju kada se smrači. Zamolili smo gradonačelnika za pomoć oko osvetljenja barem jednog od tri terena koja nemaju reflektore, a on nam je obećao da će to biti urađeno za sva tri terena. I kao i uvek, to svoje obećanje je i ispunio“, podvukao je Vučković.

Ovo, dodao je, nije jedino obećanje koje je gradonačelnik Stevan Bakić ispunio.

Predsednik sam i SDŽ ’Jovan Mikić Spartak’, dakle i Ženskog fudbalskog kluba Spartak, i Rvačkog kluba Spartak, i brojnih drugih sportskih kolektiva i sve što im je obećano je i urađeno. Činjenica je da u sport i sportskiu infrastrukturu u našem gradu nikada više nije uloženo nego u poslednjih nekoliko godina. Zato jedno veliko hvala gradonačelniku Bakiću za sve što je do sada učinio za sport u našem gradu“, istakao je Milan Vučković.

Trener u Tenis klubu Spartak Ladislav Demeter kaže da će zahvaljujući postavljenim reflektorima mlađe selekcije TK Spartak moći da treniraju i u večernjim satima.

Poslednjih godina beležimo porast broja dece u školi tenisa. Primetili smo problem u organizaciji treninga, naročito u ovom periodu, kada roditelji dovoze decu i kada više nema dnevnog svetla. Sada je i to konačno rešeno“, kazao je Demeter.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

U subotu 9. marta u balonu Kutens u Dudovoj šumi odigran je drugi finalni dan Mini Maksi lige Subotice za generacije 2014 i 2015 godišta u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice. 

Nakon tri meseca revijalnog dela mladi fudbaleri Lige odigrali su finalni dan nakon kojeg su poznati pobednici koji će predstavljati Mini Maksi Ligu Subotice na Regionalnom i državnom prvenstvu. U ove dve generacije u okviru finalnog dana odigrano je čak 25 utakmica. Ekipe su bile podelje u dve grupe, pošto je u obe generacije učestvovalo po osam ekipa. Pobednici grupa su igrali u finalu a drugoplasirane se borile za treće mesto.

Pobednik u generaciji 2014 godišta je FK Arena 1 koja je u finalu savladala Su Team sa 4:1. Treća je...

detaljnije
Post date: Ned, 10.03.2024 - 20:48

Hokej klub Spartak je u petak 29. decembra na Gradskom klizalištu u Subotici organizovao utakmicu "Memorijal za Boleta" u znak sećanja na Zlatka Bošnjaka, koji je ceo svoj život posvetio hokeju i HK Spartak. 

Na ovu memorijalnu utakmicu odazvao se veliki broj subotičkih hokejaša koji igraju u raznim klubovima. Momci su se podelili na Spartak "Beli i Spartak "Plavi" i pokazali zbog čega je hokej toliko atraktivna i brza igra. Bio je tu spoj mladosti i iskustva a posle 60 minuta slavila je ekipa Spartak "Beli" koji su pobedili sa 6:5 (0:1, 4:2, 2:2).  Podršku ledenim oklopnicima dao je veliki broj subotičana koji su ispratili atraktivan meč. 

Utakmicu je svečano otvorio gradonačelnik Subotice,Stevan Bakić koji je ubacio pak u igru i tom prilikom od Luke Bošnjaka, Boletovog...

detaljnije
Post date: Sub, 30.12.2023 - 13:08

Muški odbojkaški klub Spartak je tradicionalno na poslednjoj utakmici u kalendarskoj godini organizovao sakupljanje priloga za štićenike "Kolevke"

Gosti su pre početka utakmice Spartaka i Crvene Zvezde dali svoje priloge, ko je i koliko mogao. Uz doprinos Kluba prikupljena je značajna donacija koja je u četvrtak, 28. decembra uručena štićenicima „Kolevke“. Delegacija kluba predvođena predsednikom Duškom Guslovom i kapitenom Nemanjom Jungićem posetili su Kolevku gde ih primio Stojan Soković, direktor Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“. Uz radost zbog posete dragih gostiju, naravno i zbog paketića, decu su oduševili sportisti. 

Post date: Pet, 29.12.2023 - 22:29

U Velikoj većnici Gradske kuće svečano su podeljena priznanja u tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“ koju zajednički organizuju Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”.

***

U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održano svečano proglašenje dobitnika priznanja u tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“ koju zajednički organizuju Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”. Titulu najboljeg sportiste ovog grada za 2023. godinu poneo je rvač Spartaka i reprezentativac Srbije, Ali Arsalan, dok je za najbolji sportski kolektiv proglašen Ženski fudbalski klub Spartak. Godišnji izbor najboljih subotičkih sportista prisustvom...

detaljnije
Post date: Pet, 22.12.2023 - 09:05

Stonoteniski klub Spartak Inspira organizovao je klupski turnir "Nove nade" na kojem su se takmičili najmlađi članovi kluba kao i i njihovi roditelji. 

Turnir je svečano otvorio Zoran Kalinić, svestki i evropski prvak u stonom tenisu i najbolji takmičar subotičkog kluba u bogatoj istoriji. Na turniru je prisustvovala i Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice koji  su ovom prilikom klubu podelili sportske rekvizite. Ispred Inspira grupe, generalnog sponzora kluba, direktor Branimir Gajić dodelio je majice mladim takmičarima i njihovim roditeljima koji su se takmičili na turniru. 

Takmičenje se odvijalo u pojedinačnoj konkurenciji za uzrast od 1 do 4 razreda osnovne škole kao i za starije od 5 do 8...

detaljnije
Post date: Pon, 11.12.2023 - 20:05
Custom Search