Teniski klub Spartak ponovo proglašen za najuspešniji u Vojvodini

Pon, 08.04.2024 - 21:59 -- dejan.vukovic

U subotu 6. aprila u prostorijama Teniskog Saveza Vojvodine u Novom Sadu dodeljene su nagrade za najbolje ekipe i pojedince po rezultatima iz 2023. godine.

Teniski klub Spartak je desetu godinu zaredom proglašen za najuspešnij klub u Vojvodini a ovom prilikom im je uručeno i sedam nagrada u različitim kategorijama. Spartak je najuspešniji klub u muškoj seniorskoj konkurenciji, ekipno među dečacima do 14 godina a najuspešnija su muška i ženska ekipa do 18 godina. Nagradu je dobio i Ladislav Demeter za najuspešnijeg trenera zatim Barna Filipaš za osvojen masters do 14 godina a specijalno priznanje dobila je Lana Virc kao najbolja evropska igračica do 16 godina.

Istog dana u prostorijama teniskog kluba Spartak održana je izborna skupština na kojoj je izabrano rukovodstvo koje će predvoditi klub u naredne četri godine. Izborna skupština je usklađena sa olimpijskim ciklusom nakon što je usled pandemije kovida ta klupska praksa nakratko bila promenjena. Skupštinski legitimitet potvrđen je prisustvom 29 od ukupno 31 člana što je do sada najveći broj prisutnih na jednoj ovakvoj sednici.

Za novog - starog predsednika kluba jednoglasno je izabran Milan Vučković, dugogodišnji predsednik teniskog kluba i sportski radnik koji je, osim funkcije koju obavlja u TK Spartak, aktivno uključen u rad Teniskog Saveza Srbije, Sportskog Saveza Subotice i Sportskog društva Jovan Mikić Spartak. Na predlog Predsednika Upravni odbor čine: Radovan Cvejić (potpredsednik), Ivan Maličević (potrpredsednik), Aničić Davor, Kajinić Ivan, Kešelj Bojan, Demeter Ladislav, Petričević Peđa, Radakov Ivan, Radić Perica, Savić Željko, Vuković Miroslav i Iršai Ladislav.

Nova Uprava je i za ovu sezonu najavila veliki broj turnira i takmičenja. Pokušaće da ponove ostvarene rezultate u prošloj godini i da privuku još novih članova i klub, koji je i trenutno jedan od najmasovnijih klubova po broju članova u Srbiji. U planu je i saradnja sa Sportskim savezom Subotice u okviru besplatne škole tenisa za mlade subotičane. 

Ličnosti: 
Custom Search