Donacija vozila Razvojnom savetovalištu

Sre, 08.02.2023 - 13:51 -- nikola.tumbas
Tatjana Popović
Tatjana Popović
Ferenc Vicko
Ferenc Vicko
Vukoslav Vukoslavljev
Vukoslav Vukoslavljev

UNICEF u Srbiji je u sredu, 8. februara, Razvojnom savetovalištu u Subotici, na adresi Đure Đakovica 14, isporučiti vozilo potrebno za obavljanje kućnih poseta porodicama dece sa teškoćama i smetnjama u razvoju.

Donacija je deo kampanje UNICEF-a „Tata, mama mi smo sa vama!“, koja je pokrenuta sredinom prošle godine u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, kako bi se pozvale kompanije i pojedinci da doniraju sredstva i podrže uspostavljanje i opremanje 36 razvojnih savetovališta i intersektorskih timova za rane intervencije u Srbiji.

Prisutnima na događaju obratili su se: Prof. dr Ferenc Vicko, državni sekretar Ministarstva zdravlja

Dr Tatjana Popović, direktroka Doma zdravlja

Eržebet Kiškarolj, koordinatorka tima za ranu intervenciju u Subotici

Jelena Zajeganović-Jakovljević, rukovoditeljka Programa za zdravlje i rani razvoj UNICEF u Srbiji

Vukoslav Vukoslavljević u ime Gorana Jankovića, direktora kompanije Vojput i donatora.

Koza Ester, mama dečaka od godinu dana.

Razvojno savetovalište u Subotici formirano je 1961. godine i time je ovaj grad postao jedan od prvih u Srbiji koji se intenzivno bavi socijalnom inkluzijom na svim nivoima usluga i programa. Zahvaljujući donaciji kompanije Vojput, koja je do sada donirala četiri miliona dinara, savetovalište je kompletno opremljeno.

Donirano vozilo unaprediće dosezanje i podršku deci sa teškoćama i smetnjama i njihovim porodicama koja se obavlja u kućnim uslovima, a Timu Razvojnog savetovališta biće omogućen profesionalni iskorak kroz inovirani način rada i značajno povećanu pristupačnost podrške svoj deci i njihovim porodicama.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search