Donacija kompanije Vojput dečijem vrtiću u Starom Žedniku

Sre, 24.04.2024 - 19:06 -- nikola.tumbas

Vrtić „Morska zvezda“ u Starom Žedniku, jedan je od šest vrtića koji su dobili nameštaj i potrebnu didaktičku opremu, zahvaljujući UNICEF-u i donaciji firme Vojput. „Morska zvezda“ pripada Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ koja je donaciju u vrednosti od 3.540.000 dinara namenila opremanju ukupno šest vrtićkih soba na teritoriji opštine Subotica, odgovarajućom opremom, nameštajem i didaktičkim materijalima koji predstavljaju neophodna sredstva za učenje i istraživanje dece u vrtićima.

Znamo da je predškolski uzrast neponovljivo doba u životu svakog deteta, period u kojem se usvajaju prva znanja i stiču iskustva koja će obeležiti ceo život jedne osobe. Ovo je period kada se dete socijalizuje, intenzivno se druži sa vršnjacima i uči igrajući se. Pohađanje predškolskog vaspitanja priprema decu za polazak u školu i veoma smo zahvalni na ovoj donaciji iz koje ćemo obezbediti nameštaj i opremu koja je neophodna za rad u šest vrtića u Subotici“, izjavila Violeta Vrcelj Odri, stručni saradnik, pedagog u PU „Naša radost“, Subotica.  

Mozak deteta se u predškolskom uzrastu razvija brzinom koju naš mozak nikada ponovo ne postiže, a učešće u programima predškolskog vaspitanja i obrazovanja podstiče učenje i stvara čvrstu osnovu za dalji napredak u životu. Zato je UNICEF jedan od partnera Ministarstva prosvete u naporima da se poveća obuhvat, razvija kvalitet i pravednost predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji.

info: Jovana Đinković

Autor teksta: 
Custom Search