Dve zlatne medalje Sergeja Čipaka na Balkanskom prvenstvu

Ned, 11.09.2022 - 22:12 -- dejan.vukovic

Veslač Palića Sergej Čipak nastavio je da niže dobre rezultate i osvaja medalje. Na upravo završenom Balkanskom prvenstvu koje je održano u Višegradu Sergej je osvojio dve zlatne medalje. 

Prvenstvo Balkana okupilo je oko 400 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Severne Makedonije, Rumunije, Albanije, Turske i Srbije. U jakoj konkurenciji Sergej je prvog dana takmičenja u subotu 10. septembra u kadetskoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u skifu a dan kasnije u nedelju 11. septembra u četvercu skul nova zlatna medalja sa vremenom 6:11.53. Zlatni četverac je bio u sastavu Ognjen Dobrić, Marko Marić, Lazar Živanović i Sergej Čipak.

Uspešna je bila cela reprezentacija Srbije, naši veslači osvojili su ukupno 11 medalja, od kojih četiri zlatne, pet srebrnih i dve bronzane, sa čime su zauzeli treću poziciju po broju medalja. Ovo je rekordan broj osvojenih medalja na Balkanskim prvenstvima naše reprezentacije što je dobar pokazatelj da se u bućnosti mogu očekivati dobri rezultati i u seniorskoj konkurenciji. 

Ličnosti: 
Custom Search