Holnap kezdődik az ifjúsági röplabda bajnokság Szabadkán

Kategorija: 
Izvor: 

Ifjúsági röplabda Balkán-bajnokságot tartanak Szabadkán augusztus 5-e és 9-e között. Hét ország, Románia, Macedónia, Bulgária, Bosznia és Hercegovina, Törökország, Görögország és Szerbia válogatottja mérkőzik majd meg a bajnoki címért. A szerb női ifjúsági válogatott tagjait és a Szerb Röplabda Szövetség küldöttségét ma fogadta Maglai Jenő, a város polgármestere.

A szerb női röplabda ifjúsági válogatott az Európa-bajnokságra készül, amely Finnországban és Észtországban kerül megrendezésre. A kontinensviadal előtt a kedden kezdődő Balkán-bajnokságon vesznek részt, amelyet Szabadkán tartanak. A szerb lányok az aranyéremre hajtanak. „Azt hiszem, hogy jól felkészültünk, jól játszunk, persze nem becsülhetjük le egyetlen egy ellenfelünket sem. Szerintem Török​​ország lesz a legerősebb ellenfél” – mondta Tijana Bošković, a csapat egyik játékosa.

A szerb csapatban tizennégy játékos van. A lányok már egy összeszokott válogatottat alkotnak. „Mi mindent megtettünk, amit csak tudtunk. Azt hiszem, jó munkát végeztünk, és nagyon remélem, hogy megmutatjuk a legjobb formánkat a Balkán-bajnokságon” – nyilatkozta Marijana Boričić szövetségi kapitány.

Szabadka a sportok városa – mondta Maglai Jenő polgármester. Szerinte fontos, hogy egy ilyen jeles eseményt a városban tartanak meg. „Szabadka mindig jó házigazda volt. Most folytatjuk az együttműködést, amely már több éve fennáll a Szerbiai Röplabda Szövetséggel.”

A Balkán-bajnokságon hét ország női ifjúsági válogatottja méri össze tudását az elkövetkező öt nap alatt. A szerb lányok először kedden este nyolc órától lépnek pályára Macedónia ellen. A sétaerdei sportcsarnokban megszervezett esemény minden mérkőzése ingyenes.

Custom Search