Pobeda Spartak Vojputa nad Rudarom

Ned, 04.05.2014 - 00:37 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Rudar 27:24 (12:7).

Subotičani su pobedili u 4. kolu Play out lige ekipu Rudara i time se revanširali ekipi koja je jedina uspela da trijumfuje ove sezone u Subotici u regularnom delu Super lige. Ispostavilo se da je taj poraz Spartak Vojputa u 9. kolu možda koštao subotičane igranja u play ofu.

Domaćini su dobro otvorili utakmicu, posebno su odlični bili u odbrani. Golovima Čupića i Jovanovića poveli su sa 2:0, međutim nisu uspeli bolje da krunišu odličnu igru u odbrani zbog slabije realizacije. Rudar osam minuta nije uspeo da postigne gol. Nakon tajm auta koji je zatražio gostujući trener Milojević je uspeo da smanji na 2:1. Sa dva gola u nizu Bojičića, gosti su izjednačili na 3:3.

Usledio je odgovor Spartak Vojputa i pet golova u nizu za vodstvo od 8:3. Dimitrijević je smanjio na 8:4, a sa tri gola Distola, Spartak Vojput je stigao do 12:7 na isteku prvog poluvremena. Kovačević je uspešnim pogodcima otvorio nastavak utakmice za 14:7, da bi Čupić svojim golom povećao na velikih plus osam, 15:7. Nisu gosti imali rešenje za raspoloženu igru subotičana. Deset minuta pre kraja uspeli sa da smanje na 22:18 kada je pogodio Dimitrijević. Održavali su domaći razliku bez većih problema i ni jednom nisu dovodili svoju pobedu u pitanje. Pet minuta pre kraja Distol pogađa za 25:20. Milošević smanjuje na 25:21, a nakon odlične akcije Distol-Kovačević, putari dolaze do 26:21 u 57. minutu. Mladi Galfi povećava na 27:21 dva minuta pre kraja susreta nakon čega su gosti uspeli da smanje na pristojnih 27:24.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search