Sportski savez Subotice uspostavio saradnju sa Špancima

Čet, 02.05.2019 - 22:26 -- nikola.tumbas

Sportski savez grada Subotice uspostavio je saradnju sa gradom Gečo (Getxo) iz Baskije - Španija. Generalni sekretar Saveza, Dejan Vuković primio je delegaciju iz Španije koji su preneli pozdrave lokalne vlasti iz Gečoa koji imaju želju za saradnjom u oblasti sporta u više aspekata, saradnju između klubova, sportskih saveza, sportske opreme, zajedničkih sastanaka sa upoznavanjem rada i funkcionisanja sporta u ovim gradovima. 

Delegaciju iz Španije ovaj put su činili predstavnici rukometnog kluba Romo iz Gečoa i to predsednik kluba Pako Bartolone, prvi trener Ruben Martin i potparol kluba Hose Miguel Alonso. Na sastanku koji je obavljen u prostorijama Sportskog saveza uspostavljen je kontakt i saradnja sa subotičkim rukometnim klubom Spartak Vojput. Subotički rukometni klub predstavljali su sportski direktor Boris Vuković i trener Slaviša Laković. Dva kluba su vrlo brzo dogovorila saradnju po kojoj će već u ovoj godini Spartak ugostiti Špance i sa njima odigrati prijateljske utakmice a u narednom periodu Subotičani bi trebalo da budu gosti RK Romo.

Gosti iz Španije bili su oduševljeni sportskom Suboticom. U toku trodnevnog boravka obišli su sportske objekte i upoznali se i sa turističkom punodom našeg Grada.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search