Berbanski dani - Plodovi humanosti

Sub, 17.09.2011 - 12:00 -- bojana.juric
Kolekcija članaka: 

U "Maloj gostioni" posetioci su mogli da naruče i degustiraju gastronomske specijalitete porodičnog ručka u stilu berbenske tradicije, a na trpezi su bile pljeskavice, ovčji paprikaš, riblja čorba, pasulj, paprikaš od pevca i mućkalica. U muzičkom delu programa nastupio je Ženski omladinski hor, a članovi "Rotary kluba Subotica" u akciji "Plodovi humanosti" pripremali su specijalitete na roštilju i prodavali ih u humanitarne svrhe.

Stručnjaci iz Mađarske i Srbije su na Velikoj terasi održali predavanje "Razvoj ruralnog područja severne Vojvodine 2012.-2020." i na druge teme iz oblasti vinogradarstva, poljoprivrede i ishrane. U okviru "Berbanskih dana" na Paliću je juče (nedelja) održan susret jevrejskih opština Srbije i regata jedriličara.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Tradicionalni "Berbanski dani" ove godina na Paliću otvoreni su izložbom voća i povrća na Velikoj terasi. Manifestacija je okupila više hiljada posetilaca iz svih krajeva Srbije i okolnih zemalja koji vole kvalitetno vino, ukusan zalogaj i druženje uz zvuke vojvođanskih pesama.

Najatraktivniji program dvodnevnog susreta bio je ceremonijal vitezova vina "Arena Zabatkiensis" na kome je za ovogodišnjeg pudara imenovan Zoltan Husak, glavni vinogradar Vinarije "Zvonko Bogdan".

- Imali smo "šarenu" zimu. Šteta od mraza je neznatna, proleće i leto su išli na ruku vinogradarima. Ovogodišnji rod grožđa je izuzetnog kvaliteta. Dobar deo je već smešten u preradne kapacitete, a na berbu još čekaju sorte italijanskog i rajnskog rizlinga i naša stara sorta...

detaljnije
Post date: Sub, 17.09.2011 - 12:00
Custom Search