YU fest neće da se seli

Uto, 07.08.2007 - 12:00 -- nikola.tumbas
Kafić "YU fest" koji je deceniju i po radio u prizemlju Narodnog pozroišta, zaustavio je radove na rušenju zgrade i tako, kako tvrde investitori, ugrozio rad na najednoj od najvećih ivnesticija u oblasti kulture u zemlji.

Vlasnik kafića Goran Cvijović, iako je krajem aprila kada i svi zakupci pozorišnog prostor obavešten da mora da se iseli zbog rekonstrukcije zgrade, sve do sada odbija da se iseli iz pozorišta. Cvijović je smatrao da treba da mu opština ponudi drugi lokal u zamenu, što je Geza Kučera, predsednik opštine odbio. Pozorište je zbog toga tužilo Cvijovića i dobilo prvostepenu presudu kojom se vlasniku kafića nalaže iseljenje. Mr Ljubica Ristovski kaže da je tuženi na sve način, odbijajući da primi sudski poziv i neodazivajući se pozivima nastojao da produži postupak. Nakon što su dobili prvostepenu sudsku presudu, komisija pozorišta pokušala je da uže u kafić i iznese mobilijar, ali je vlasnik to sprečio. Kučera kaže da nisu želeli da primene silu, i da apeluje na svest Cvijovića da u ovom problemu nađu razumno rešenje.

 

Zbog toga što kafić nije iseljen na trenutak su zaustavljeni radovi u tom delu zgrade, a reč je o samom pročenju, ulazu ispod stubova gde su od početka meseca trebale stručen službe da naprave snimak stanja i pripreme sledeće poteze investitora. Dušan Guslov, u opštini zadužen da vodi ovaj proejkat kaže da su već ušli u "crveno" što se tiče građevinskih rokova, i da to može da predstavlja veliki problem zbog priliva novca. Naime, iz NIP-a je za ovaj projekat pripremljeno  233 miliona dinara od čega do kraja godine na osnovu realizacije psolvoa treba da utrođe najamanje 75 odsto novca, odnosno 171 milion dinara. Ukoliko radovi kasne, novac neće biti "povučen" iz NIP-a, i to u potpunosti ugrožava završetak radova na prvoj fazi rekonstrukcije Narodnog pozorišta.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Reakcija na jučerašnju press konferenciju u vezi rekonstrukcije Narodnog pozorišta. Na današnjoj konferenciji rečeno je i ostalim medijima ono što je napisano u prethodnom izveštaju.

 

Post date: Sre, 08.08.2007 - 10:00

Od početka radova na rekonstrukciji i adapataciji pozorišta vlasnik Yufest kafea, Goran Cvijović, već je više puta dolazio u centar medijske pažnje tražeći kako kaže "svoju pravdu". Zadnji puta prilikom "obaranja zaštitne ograde" koju je postavio izvođač radova "Panongrad". Razlog za to je bio nemogućnost prilaza svom inventaru o čemu je pisao nedeljnik Subotičke - pogledati članak "Čeka se odluka suda".

Inače u toku su - (bila) tri sudska procesa oko ovog slučaja između pozorišta i Cvijovića..

1. Cvijović je tražio da mu se uvede struja i voda u toku rušenja pozorišta. Što je sud odbio. (Par dana je lokal...

detaljnije
Post date: Uto, 07.08.2007 - 13:10
Custom Search