Rukometaši Spartaka i Kolubare podelili bodove

Čet, 15.02.2024 - 11:28 -- dejan.vukovic

Spartak – Kolubara 24:24 (13:14)

Hals sportova u Subotici. Gledalaca: oko 200. Sudije: Crnjanski Vojislav i Bubanja Nikodin. Sedmerci: Spartak 8/8, Kolubara 6/6. Isključenja: Spartak 16 minuta, Kolubara 10 minuta.

Spartak: Miskin 3, Ivić, Marić 1, Kuburović, Laković 3, Potpara 3, Spremo 1, Cmiljanović, Radojičić, D. Bukvić 2, Milinković 1, Spasić 1, Kolarić, Ćosić 9, Vojvodić, Maksimović.

Kolubara: Marjanović, Filipović 1, J. Đorđević, Cmiljanić, Vuković 1, Mirko Jovanović 2, Miloš Jovanović 2, Martinović, Mikić 8, S. Đorđević, Vujošević 4, Trivić, Šmigić 4, Đurđević 2, Pribišević, Radovanović.    

Rukometaši Spartaka i Kolubare podelili su bodove u 15. kolu Super B lige Srbije. Subotičani su odigrali dobar meč i osvojili bod protiv drugolasirane ekipe prvenstva i jednog od glavnih kandidata za prvaka.

Dobro su domaći otvorili utakmicu, golovima Ćosića sa sedmerca i Miskina poveli sa 2:0. Gosti su poravnali da bi ponovo Spartak imao dva gola prednosti u 8. minutu, 4:2. Pokazala je Kolubara svoj kvalitet, uspeli su da preokrenu rezultat golom Mikića za 5:6. Nije posustajao ni Spartak, odlično su držali tempo igre i stalno održavali rezultatsku neizvesnot. Golom Filipovića, gosti su imali dva gola viška u poslednjem minutu prvog poluvremena, 12:14. Uspeli su domaći preko Bukvića da smanje zaostatak pa se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom Kolubare, 13:14.      

Početkom drugog poluvrema gosti su po prvi put imali tri gola viška, 13:16. Nisu se predavali subotičani serijom od 3:0 poravnali su rezultat na 16:16 u 38. minutu. Kolubara je uzvratila i ponovo stekla minimalnu prednost koju su održavali većim delom drugog poluvremena. Devet minuta pre kraja sa dva uzastopna gola Šmigića gosti iz Lazarevca imali su velikih 3 gola viška, 19:22. Pojačao je Spartak igru u odbrani i polako smanjivao zaostatak. Ćosić je bio siguran sa sedam metara za rezultatski priključak od 22:23 u 57. minutu. Dva minuta pre kraja Đurđević postiže gol za vodstvo Kolubare od dva gola, 22:24. Spasić postiže važan gol za subotičane, 23:24 nakon čega je usledila njihova odlična odbrana i gol Ćosića u samom finišu utakmice za poravnanje 24:24 i osvajanje važnog boda.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Marić Dušan koji je odigrao odlično u odbrani i jedan je od najzaslužnijih za osvajanje boda. Najefikasniji u domaćim redovima bio je Ćosić sa 9 golova i stopostotnim učinkom sa linijje sedam metara. Po tri gola dali su Miskin, Laković i Potpara.  U redovima Kolubare najefikasnije je bio Mikić Luka sa 8 giolov aod kojih 6 sa linije sedam metara. Slede Vujošević i Šmigić sa po četiri gola.   

Tagovi: 
Custom Search