Deca ratnih veterana u ruskom vojno-patriotskom kampu

Pon, 06.05.2019 - 15:48 -- darko.kovacevic

Na poziv patriotskih organizacija iz Rusije, deca Ratnih Veterana, “Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije” i “Udruženja LASER TAG SRBIJA” su otputovali i ovog proleća za Rusiju na takmičenje.

U okviru programa neprofitnе organizacije “Partnerstvo za promovisanje oživljavanja Kozaka” održava se 7. Uskršnji međunarodno vojno-patriotskim skup, od 1. do 4. maja 2019. godine. Mesto održavanja - Moskovska oblast, Gradski okrug Orehovo-Zujevo, Centar za porodičnu
rekreaciju  "Meljnica". Organizatori: "NP za savez kozačkog preporoda", "Fizičko i sportsko organizaciono udruženje", "Federacija borilačkih veština Samba Rusije"; Uprava gradskog okruga Orehovo-Zujevo, Dubrovskaja stanica Saveza Kozaka Rusije, Orehovo-Zujevo Ruska pravoslavna crkva, "Udruženje vojske”, Koordinacioni savet veteranskih i javnih organizacija grada Orehovo-Zujevo, vojni deo vazduhoplovnih snaga Rusije.

Predsednik udruženja iz Subotice Aleksandar Panić je izjavio da je ovo sedmo učešće naše dece u patriotskom kampu. Ovo je nova podmoskovska oblast, novi kamp, novo okruženje, nov izazov. U kampu podjednako učestvuju dečaci i devojčice sa ekipama uzrasta od  četrnaest do dvadeset i četiri godine iz različitih regiona Rusije, vojnih i sportskih škola, i deca bratskih zemalja. Očekuje se trideset timova, oko četirsto učesnika. Našu ekipu na čelu sa predsednikom Željkom Vukelićem iz Novog Sada čini osam takmičara.

Ciljevi kampa su: Razvoj sportskih veština, sposobnosti savladavanja poteškoća, preživljavanje, medicina-prva pomoć, usvajanje zdravog načina života, fizičkog treninga, borilačke veštine, jačanje prijateljstva, jedinstva, uzajamne pomoći. Mogućnost da mladi poboljšaju svoje  znanje i veštine u vojnim primenjenim disciplinama. Razmena iskustava između različitih vojno-patriotskih klubova, i u okviru boravka u kampu naša ekipa će se takmičiti u LASERTAG-u.

Nakon završenog kampa deci je pripremljen boravak dva dana u patriotskim klubovima u Moskvi, gde im je organizovan obilazak vojnih muzeja, Kremlja kao i turistički obilazak znamenitosti prestonice Ruske Federacije.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search