Aláírták az MNT médiaösztöndíj-szerződéseit

Kategorija: 
Izvor: 

Aláírták a Magyar Nemzeti Tanács médiaösztöndíj-szerződéseit a 2014/2015-ös tanévre Szabadkán. Csütörtökön délelőtt fogadta az ösztöndíjazottakat Várkonyi Zsolt, az MNT Közigazgatási Hivatalának elnöke.

A médiaösztöndíjra jogosultak névsorát október 23-án hozták nyilvánosságra. Összesen tíz pályázó közül végül heten kapták meg a támogatást. A Pannon RTV két munkatársa, Fehér Márta szerkesztő és Faragó Anita gyártásvezető, valamint Gyurkovics Virág és Rencsényi Hajnal Elvira a Hét Nap újságírói, továbbá Huszár Gabriella, a Mozaik Televízió főszerkesztője, illetve Máriás Endre és Tőke János, a Magyar Szó újságírói részesülnek a támogatásra. Az ösztöndíjak kifizetésére a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával kerül sor.

„Fontosnak tartjuk, akár rövidtávon, akár egyetemi, főiskolai szintű képzésben is részt vegyenek a médiában dolgozók. Ez kimondottan a médiában már munkaviszonyban lévő hallgatók részére lett kiírva. Harmadízben írtuk ki ezt a pályázatot, tíz hónapon keresztül 80 eurónak megfelelő ösztöndíj tudja segíteni ezeknek a hallgatóknak a továbbtanulását. Szeretnénk, hogy minél jobb eredményeket érjenek el, lediplomázzanak, és ez a tudás a médiában betöltött munkaviszonyok gyakorlásakor is érvényesülhessen” – nyilatkozta Várkonyi Zsolt, az MNT Közigazgatási Hivatalának elnöke.

Custom Search