Pred utakmicu sa OFK Beogradom promovisan Duško Dukić

Pet, 15.08.2014 - 16:58 -- dejan.vukovic

Današnja press konferencija Fudbalskog kluba Spartak sastojala se iz dva dela, najavljena je utakmica protiv OFK Beograda koja se igra u subotu 16. avgusta na stadionu Karaburma u Beogradu od 17:30 i predstavljen je Duško Dukić novo pojačanje plavih golubova. 

Nakon pobede u prvom kolu na svom stadionu protiv Radničkog iz Kragujevca, Spartak pun samopouzdanja dočekuje gostovanje na Karaburmi. Prvi trener Petar Kurćubić očekuje težak meč, ali i povoljan rezultat. – Pred nama je nova prilika za osvajanje bodove.. Očekujem komplikovanu utakmicu, jer je OFK Beograd slabo startovao, pa su sigurno tokom nedelje uradili sve da se dodatno motivišu. Za nas će sve sem poraza biti uspeh.  Posebnu pažnju moraćemo da obratimo na nekolicinu odličnih mladih igrača, koji su već godinu dve u OFK Beogradu i koji su postali nosioci igre. Tu pre svega mislim na ofanzivne Čavrića, Dražića i Paločevića. Reč je o triju koji pleni znanjem, veštinom i brzinom. 

Ilija Radović, pouzdani štoper subotičana veruje da će ekipa uspeti da sačuva svoju mrežu  – Očekuje nas teško gostovanje u kojem bi ulogu favorita prepustio OFK Beogradu. Svaki rezultat u kome Spartak ne primi gol je za nas dobar na ovom gostovanju. Naporno smo radili protekle nedelje, stigli smo i da se umorimo ali i odmorimo, tako da sveži ulazimo u meč protiv OFK Beograda. Krasi nas dobra skok igra i opasni prekidi. Radili smo tokom ovih priprema i neke nove varijante, eto u prvom meču nam je to donelo pobedu, zašto ne bi ponovo.

Spartak ima određenih problema sa sastavom. Čiča, Maksimović i Mrkela ne konkurišu za ovu utakmicu. Oni su u procesu oporavka od povreda. Mrkela se već uključio u rad i od ponedeljka će biti sa ekipom i trenirati 100 posto.  Kurćubića malo brine povreda skočnog zgloba Kovačevića te je on pod znakom pitanja.

Drugi deo konferencije bio je posvećen novom pojačanju Dušku Dukiću, desnom beku. Kurćubić ističe kvalitete Duška koji će po njemu zasigurno biti pojačanje Spartaka, ali se trenutno nalazi u specifičnoj situaciji. Jedan deo priprema je odradio sa ekipom a drugi individualno.

Duška Dukića je predstavio direktor kluba Dragan Đorđević  Angažovali smo ga u želji da svojim iskustvom i kvalitetom pomogne podmlađenoj ekipi Spartaka. Ugovor sa Duškom smo potpisali na godinu dana. Želim mu dobrodošlicu, da ga zaobiđu povrede i da pomogne Spartaku.

Duško se zahvalio na dobrodošlici uz želju da se oduži dobrim igrama – Hvala ludima iz Spartaka na ukazanom poverenju. Prvi utisci su pozitivni, amotsfera u ekipi je odlična. Nadam se da ću što pre uspeti da se adaptiram na novu sredinu i pokazati igru zbog koje sam i došao.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search