Za vikend Prvi državni kup za klasu Beneteau First 18

Čet, 17.10.2024 - 08:49 -- nikola.tumbas

Srbija Dočekuje Prvi Državni Kup za Beneteau First 18
Palić, 19-20.Oktobra 2024 god.– Ovog vikenda, jezero Palić postaje središte jedriličarskog događaja godine u Srbiji. Naime, održat će se prvi državni kup za klasu Beneteau First 18, jedrilicu koja je u kratkom roku osvojila srca ljubitelja jedrenja širom sveta.

Ovo takmičenje predstavlja značajan korak napred za jedriličarski sport u Srbiji. Beneteau First 18, poznata i kao Seascape 18, već nekoliko godina uživa sve veću popularnost kod naših jedriličara, a sada je i zvanično dobila status zasebne klase.

Pored domaćih posada, na kupu će učestvovati i iskusni jedriličari iz Slovenije, zemlje koja je svojevrsna kolevka ove klase. Ovakav međunarodni karakter takmičenja dodatno će podići nivo konkurencije i učiniti ga još zanimljivijim.

Ova jedrilica je poznata po svojoj brzini, stabilnosti i jednostavnoj upravljivosti, što je čini idealnom kako za iskusne takmičare, tako i za početnike. Upravo zbog svojih karakteristika, Beneteau First 18 je postala jedna od najpopularnijih sportskih jedrilica na svetu.

Očekivanja organizatora

Organizatori iz Jedriličarskog kluba Palić, u saradnji sa Jedriličarskim savezom Srbije, očekuju veliki broj posada i posetilaca.
Srđan Skala, predsjednik Jedriličarskog saveza Srbije, izjavio je: "Ovaj kup je prekretnica za razvoj klase Beneteau First 18 u Srbiji. Radujemo se što ćemo ugostiti takmičare iz regiona i verujemo da je ovo samo početak velikih uspeha za našu jedriličarsku zajednicu."

Prognoze najavljuju povoljne vremenske uslove, sa umjerenim vjetrom koji će omogućiti odlično jedrenje.

Svi ljubitelji jedrenja su pozvani da dođu na jezero Palić i uživaju u ovom jedinstvenom događaju, prvi start se očekuje u subotu od 11 časova.

www.sailing-serbia.com

Info: Dejan Zekić

Custom Search