Tri medalje jedriličara Palića na državnom prvenstvu

Uto, 08.10.2024 - 21:42 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda od 03. do 06. oktobra na jezeru Palić održano je Državno prvenstvo u jedrenju za klase Finn i 470, u organizaciji Jedriličarskog kluba Palić.

Prvenstvo je okupilo najbolje jedriličare iz cele Srbije, koji su se borili za titulu državnog prvaka u svojim klasama. Regatu su uveličali i gosti iz susednih država, Mađarske i Rumunije. Vremenski uslovi tokom regate bili su promenjivi, što je predstavljalo dodatni izazov za takmičare. Prvog dana jedrenja, kiša je padala tokom celog dana, a vetar je duvao umerenom jačinom od 6 do 9 čvorova. Uprkos ovakvim uslovima, jedriličari su pokazali izvrsnu izdržljivost i tehniku. Drugog dana, vrijeme se stabilizovalo, a vetar se pojačao na oko 10 čvorova, što je takmičarima omogućilo brže i uzbudljivije trke.

Balint Furstner član Jedriličarsko kluba Palić je, i ove godine, pokazao dominaciju u klasi Finn, osvojivši zlatnu medalju. Drugoplasirani je bio Pavle Đorđević iz Jedriličarskog kluba Zemun a trećeplasirani Tihomir Zakić takođe član jedriličarskog kluba Palić. U klasi 470, najuspešnija posada bila je iz Jedriličarskog kluba Zemun, Natalija Pantić i Petar Bojović, koja je odnela pobedu ispred posade Jedriličarskog kluba Palić Skala Srđan i Dejan Antić, trećeplasirani su bili iz Jedriliačarskog kluba Zemun, Ksenija Joksimović i Nikola Đorđević.

Osim odličnih rezultata, regata je bila obeležena i izvrsnom organizacijom Jedriličarskog kluba Palić, koji je osigurao sve potrebne uslove za uspešno održavanje takmičenja. Lepo vreme i povoljni vetrovi doprineli su odličnoj atmosferi na vodi i uz samu obalu jezera. Ovo Državno prvenstvo još jednom je potvrdilo da je jedrenje u Srbiji u velikom usponu, a Jedriličarski klub Palić se pokazao kao jedan od najaktivnijih i najuspješnijih klubova u zemlji.

Ostvareni rezultati u klasi 470:

  1. JK Zemun - Natalija Pantić- Petar Bojović
  2. JK Palić - Srđan Skala-Dejan Antić
  3. JK Zemun - Ksenija Joksimović- Nikola Đorđević

Klasa Finn:

  1. JK Palić - Bálint Fürstner
  2. JK Zemun - Pavle Đorđević
  3. JK Palić - Tihomir Zakić 

Jedriličarski klub Palić narednu regatu organizuje za klasu Seascape od 18. do 20. oktobra 2024.

 
Ličnosti: 
Custom Search