Centralna manifestacija "Dan pešačenja" održaće se u Subotici

Uto, 17.09.2024 - 20:13 -- dejan.vukovic

Subotica će u subotu 21. septembra biti domaćin centralne manifestacije "Dan pešačenja", sportsko rekreativne manifestacije koja se sprovodi u celoj Srbiji. Ovogodišnja manifestacija koja je pod sloganom „Korak bliže zdravlju“ organizovana je uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza grada Subotice. 

Manifestaciju je najavio Iso Planić, predsednik Planinarskog saveza Srbije. - Subotica će u subotu, 21. septembra, biti domaćin centralnog programa, kako to evropskom gradu sporta i dolikuje. Projekat realizujemo uz podršku Ministarstva sporta i omladine, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavoda za javno zdravlje, a tu su i gradovi i lokalne samouprave. Pozivamo naše sugrađane da se pridruže našoj tradicionalnoj manifestaciji koja se odvija desetak godina. Srbija će ponuditi preko 90 staza, za sve oni koji žele da promovišu zdravlje, ali se i upoznaju sa našom zemljom.

Akciju sprovode planinarski klubovi, a u Subotici će je realizovati Planinarsko društvo Panonci i Planinarski sportski klub Spartak. Start pešačenja je kod Vodotornja na Paliću. Staza je dužine 13,5 kilometara i vodi oko Palićkog jezera.

Krsto Baćović iz Planinarskog društva Panonci najavljuje da program počinje u 8:00 časova. -  Tada će naši članovi početi sa dočekom svih naših sugrađana, dolaze nam turistički vodiči, imaćemo i podršku di džeja na bini kao i rekreatora. Svečano otvaranje je oko 9:45, a početak pešačenja je u 10:00 časova.

Ispred planinarskog kluba Spartak manifestaciju je najavila Andrea Štraka Vrkić – Ove godine imamo najavljen veliki odziv i subotičkih škola, očekujemo preko 1.000 učesnika, osnovaca i srednjoškolaca, a uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza Subotice omogućili smo besplatan prevoz za učenika iz škola.

Božidarka Golubović, v.d. direktora Turističke organizacije Subotice pozvala je sve zainteresovane da se priključe promociji zdravog načina života. – Mi podržavamo ovakve manifestacije, jer one doprinose i promociju Subotice, kao evropskgo grada Sporta. Sa ponosom nosimo i zaslužujemo ovu titulu.

 

Custom Search