Mladi vaterpolisti Spartaka treći na Međunarodnom turniru

Pon, 24.06.2024 - 22:23 -- nikola.tumbas

Vaterpolo klub Spartak veoma uspešno je organizovao prvi Međunarodni vaterpolo turnir za decu 2013 godišta pod nazivom "Subotica Champions legue". 

Turnir se održao na bazenu SRC Prozivka od 21. do 23. juna u organizaciji Vaterpolo kluba Spartak uz generalnog sponzora firme Patent co i uz pomoć grada Subotice, Sportskog saveza grada i ostalih sponzora koji su doprineli da sve protekne u lepoj sportskoj atmosferi i da svi gosti iz Evropskog grada sportova odu zadovoljni. Učestvovalo je šest ekipa, OSC iz Budimšpešte, Mladost iz Zagreba, Jadran iz Herceg Novog a iz Srbije, Partizan, Vojvodina i domaćin Spartak. 

Turnir se igrao po ligaškom sistemu sistemu, svako sa svakim. Nakon petnest odigranih utakmica najbolji su se pokazali vaterpolisti jadrana iz Herceg Novog, druga je bila Mladost iz Zagreba dok je treće mesto pripalo domaćinu mladim vaterpolistima Spartaka. 

Subotičani su zabeležili tri pobede i dva poraza.  Pobedili su ekipe OSC iz Budimpšte, VK Partizan i Vojvodinu, dok su poraženi od Jadrana i Mladosti. 

Nakon završenog turnira podeljene su plakete najboljim pojedincima, a medalje i pehari najboljim ekipama. Nagrade su uručili Anto Vasović, proslavljeni reprezentativac naše zemlje i sportski direktor u VK Spartak i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Subotice.  

Vaterpolo klub Spartak na ovom turniru nastupao je u sledećem sastavu: Vujčić Lazar, Ljubičić Mirko, Davčik Filip, Varga Botond, Panevski Dušan, Dulić Luka, Lazić Miron, Marinkov Slobodan, Šofranac Strahinja, Mateja Dulić, Mrkšić Andrej, Serenče Daniel, Jakšić Aleksandar, Tepavac Veljko, Rudić Vranić Uroš, Aleksandar Jakšić i Nemanja Leković. 

Photo: Damir Vujković

Custom Search