Vaterpolisti Spartaka generacija 2011 treći u Srbiji

Pon, 17.07.2023 - 13:52 -- dejan.vukovic

Vaterpolisti Spartaka generacija 2011 godište osvojila je 3. mesto na finalnom prvenstvu Srbije koje je održano u Subotici, proteklog vikenda 15. i 16. jula na bazenu SRC Prozivka. 

Vaterpolo klub spartak ostvaruje sve bolje rezultate. Nedavno je prvi tim osvojio Prvu B lige te se izborio za plasman u viši rang, da bi proteklog vikenda generacija 2011 godišta osvojila treće mesto u Srbiji, što potvrđuje vredan rad sa mlađim selekcijama u klubu. Spartak je na finalnom turniru pobedio Vojvodinu sa ubedljivih 8:4, zatim su izgubili u rezultatski nevažnoj utakmici protiv ekipe Valisa iz Valjeva u grupnoj fazi da bi se u borbi za treće mesto posle velike borbe revanširali istom protivniku, pobedili sa 4:3 (2:1, 0:0, 0:2, 2:0) i stigli do bronzane medalje. 

Novi prvak države je VK Šabac koji je u finalnom susretu pobedio VK Partizan posle preokreta sa 9:7.

Po završetku finalnog susreta podeljene su medalje i pehari za najbolje ekipe. Pehare i medalje podelilio su Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu, Dejan Vuković generalni sekretar Sportskog saveza i Greza Kučera, sekretar vaterpolo kluba Spartak. 

Spartak je igrao u sastavu: Lazar Vujčić, Andrej Mrkšić, Mateja Dulić, Strahinja Šofranac, Mirko Ljubičić, Luka Dulić, Slobodan Mariasov, Daniel Serenče, Filip Davčik, Botond Varga, Uroš Vranić, Nebojša Kaljugić, Aleksandar Jakšić i Miron Lazić. Trener: Nemanja Andrić       

Custom Search