Kadetska ekipa subotičkih gimnastičara ekipni prvaci Srbije

Pon, 06.05.2024 - 21:35 -- dejan.vukovic

U subotu 04. maja u Novom Sadu je održano Prvenstvo Srbije u muškoj gimnastici po kategorijama za 2024.g na kojem su takmičari gimnastičkog društva "Partizan-Željezničar" ostvarili odlične rezultate. 

U konkurenciji kadeta subotički klub je predstavljala ekipa koja je po prvi put nastupala na ovom takmičenju u sastavu, Erik Marton, Dragan Laudis Nanaši, Aron Herceg i Eled Šoltes. Ekipa je zauzela prvo mesto i nalov Prvaka Srbije u kadetskoj konkurenciji. Pojedinačno u višebojskom delu 1.mesto Erik Marton, 4. mesto Dragan Laudis Nanaši, 6. mesto Eled Šolzes i 7.  mesto Aron Herceg. U finalu po spravama: Erik Marton je bio prvi na konju sa hvataljkama, na preskoku i na razboju, dok je druga mesta osvojio Na krugovima i na vratilu.  Laudis Nanaši Dragan osvojio je dva treča mesta, na preskoku i na razboju. Eled Šoltes 3. mesto na krugovima a Aron Herceg 1 mesto na krugovima.

U seniorskoj kategoriji po prvi put je nastupio Filip Kulić koji je u vrlo jakoj konkurenciji zauzeo 5. mesto u višebojskom delu takmičenja. U finalu po spravama Filip je zauzeo 2. mesto na konju sa hvataljkama i 3. mesto u vežbi na razboju.

Trener Robert Milutinović izuzetno je bio zadovoljan ostvarenim rezultatima svojih takmičara. Sudija ispred Gimnastičkog društva "Partizan Železničar " bio je Viktor Vakula.

Ličnosti: 
Custom Search