Sabolč Tolnai primio nagradu Marija Jurić Zagorka

Sub, 04.05.2024 - 12:21 -- nikola.tumbas

Ovogodišnja dodjela nagrada Hrvatskog novinarskog društva, održana u petak na Svjetski dan slobode medija u Novinarskom domu u Zagrebu, protekla je u znaku novinara Novosti. Kolumnist Viktor Ivančić dobio je nagradu Otokar Keršovani za životno djelo, a novinar Hrvoje Šimičević nagradu Marija Jurić Zagorka za pisano i nagradu Jasna Babić za istraživačko novinarstvo.

Nagrada Marija Jurić Zagorka za radijsko novinarstvo u 2023. godini dodjeljena se dokumentarnoj radiodrami "Vratiće se Valter, nosiće brushalter", autora, snimatelja i redatelja Szabolcsa Tolnaija. Emisija je nastala unutar neformalne regionalne redakcije Radiofonski četvrtak čija je urednica Pavlica Bajsić za zagrebački Radio Teatar Bajsić i prijatelji.

Radiodrama se bavi građankama i građanima Novog Sada koji mjesecima spavaju u šatorima i brane svoju zelenu oazu na Dunavcu kao posljednji prirodni ekosistem unutar grada želeći zaustaviti izgradnju "Novog Sada na vodi". Rezultat svega je 56 minutna potresna dokumentarna radiodrama koja se sluša poput napetog trilera, koja ne podliježe zakonitostima "feel good radija" i koja ima sve manje prostora u vodećim eterima.

Informacija preneta sa - https://www.portalnovosti.com/hnd-ove-nagrade-ivancicu-i-simicevicu

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search