Košarkaši Spartaka pred najvažnijom utakmicom

Pet, 03.05.2024 - 00:04 -- dejan.vukovic

Pred košarkašima Spartaka nalazi se veoma važan završetak sezone. Najavljeni planovi i  postavljeni ambiciozni ciljevi sada su pred uspešnim okončanjem. Plasman subotičana u ABA ligu pre dve godine delovao je kao nemoguća misija za sve osim za Upravu kluba. Subotica ponovo živi za košarku, u klub se puno ulaže, stvoreni su idealni uslovi za rad i atmosferu koja je dovela da Spartaku za podvig nedostaju još tri važne utakmice. Prva je već u subotu 4. maja kada Spartak u revanš utakmici polufinalnee serije ABA 2 lige od 19:00 časova u subotičkoj Hali sportova dočekuje MZT Skopje.  

Spartak revanš meč dočekuje sa zalihom od 5 poena, nakon pobede u Skopju od 78:73. Biće ovo odlična prilika da subotička publika podrži svoje košarkaše da prebrode pretposlednju prepreku za plasman u ABA ligu. Pobednika u finalnom duelu u borbi za ABA ligu dočekuje Vojvodina iz Novog Sada koja je u drugom meču protiv Podgorice nadoknadila zaostatak od 18 poena.

Član Upravnog odbora Darko Papac ističe da sve teče po zacrtanom planu – Napokon smo dočekali ovu fazu takmičenja. Krajnji cilj je plasman u ABA ligu, svesni smo svi da bi to bio najveći uspeh subotičke košarke. Imamo jedinstvenu priliku ove sezone da pobednik ABA2 lige ide direktno u viši rang, a pretposlednji korak na tom putu je ekipa MZT-a iz Skopja. Videlo se i u prvom meču da protiv sebe imamo jednu ozbiljnu ekipu, čvrstu, sastavljenu od makedonskih reprezentativaca. Dolaze sa namerom da nas pobede, ništa još nije gotovo. Spartak je u Skoplju stigao do +5 poena. Nije to nikakva posebna razlika, naravno, bolje da imamo pet poena viška, nego pet manjka, ali jasno je svima da opuštanja nema. Ko se bavio košarkom zna koliko je malo vremena potrebno da se takva prednost anulira. Mislim da je Spartak bolji tim, i da uz jedan dobar pristup možemo do finala.

Spartak se posebno pripremio za završnicu sezone.  – U svim našim planovima uvek mislimo i na podršku publika koja nam je izuzetno značajna. Zato smo našim navijačima pripremili nekoliko iznenađenja. Jedno od tih će biti i poklon majica Spartaka svakome ko kupi ulaznicu. Postavili smo i nove tribine, na poziciji iza klupa. Kapacitet Hale sportova smo povećali za nešto više od 1.000 mesta, tako da sada možemo da ugostimo oko 3.000 navijača. Želimo da napunimo Halu u momentima kada igramo najbitnije utakmice. Radili smo mnogo svi zajedno a sada sledi ono najvažnije. Domaći teren je uvek nešto posebno, podrška sa tribina može da pokrene igrače, ali i da sputa gostujuće.

Uprava kluba je uz mnogo promena u igračkom i stručnim kadru došla do kombinacije koja daje izuzetne rezultate. Svi u klubu imaju isti cilj i trude se da on postane realnost  – Krenuli smo pre otprilike tri godine i za to vreme smo, predvođeni predsednikom kluba Slobodanom Jaramazovićem, dosta uradili. Sadašnji momenti bi trebali da budu kruna takvog rada. Bilo je dosta promena u stručnom štabu i igračkom kadru, sada smo na dobrom putu i čini se da smo svaki potez koga smo uradili – uradili dobro. Želimo da vratimo one godine kada je Spartak bio važan faktor u domaćoj košarci, kada je igrao finale Kupa, pa da smo odmah nastavili dalje. No, moramo biti svesni i da je bilo drugačijih sezona. Ne može ništa da se promeni preko noći, ali se oseća jedan novi zalet, a plasman u ABA ligu bi bio snažan impuls i nama i svima u Subotici.

Darko Papac ističe da bi Subotica bila domaćin kvalitetnih utakmica, gde bi Spartak ugostio najbolje ekipe iz regiona. Subotičani bi mogli u svom gradu da gledaju Partizan i Zvezdu, ali i ostale najbolje ekipe regiona. Velike promene u klubu i preporod subotičke košarke podstakao je i selektora Svetislava Pešića da poseti klub i bude gost na jednom meču. Po rečima Darka oduševio se toplim dočekom subotičke publike, kvalitetom ekipe i organizacijom u klubu.   

Ovom prilikom ispred kluba šaljemo poziv svim subotičanim i ljubiteljima košarke da u subotu 4. maja dođu u Halu sportova i podrže ove momke u utakmici protiv MZT Skopja koja se igra od 19:00 časova da izbore plasman u finale plej ofa ABA 2 lige. Uprava se potrudila da obezbedi kvalitetne uslove za publiku, spremili su poklon majice uz kupljenu kartu i znatno povećali kapacitet hale (što se vidi iz priloženih fotografija). 

ZAJEDNIO DO POBEDE I PLASMANA U FINALE PLEJ OFA. !

Ličnosti: 
Custom Search