Košarkaši Spartak Office shoesa u subotu dočekuju MZT Skopje

Pet, 03.05.2024 - 15:36 -- dejan.vukovic

Košarkaši Spartaka u subotu 4. maja igraju revanš utakmicu polufinala ABA2 lige protiv makedonske ekipe MZT Skopje Aerodrom. Utakmica se igra u Hali sportova sa početkom od 19:00 časova. Subotičani imaju pet koševa prednosti pošto su u Skopju slavili sa 78:73. Presudni meč za plasman u finale najavio je prvi trener Vladimir Jovanović i košarkaš Marko Tejić. 

Vladimir Jovanović, trener Spartaka ističe zahtevni sistem takmičenja u Regionalnoj ligi – Zaliha koju smo poneli iz Skoplja je važna, ali u ovom sistemu takmičenja nije presudna. Ona nije dovoljna, na osnovu iskustava koje smo videli do sada.  I u najavi prvog meča sam govorio da je MZT pre svega iskusan tim, koji ima pojedince koji su igrali na najvišem mogućem nivou. Znaju kako se igraju ovakve utakmice i to je njihova najveća snaga. Što se nas tiče, u Skoplju nismo pozakali naše najbolje lice. Spartak može bolje, a važnost meča je ostavila traga. Nadam se da ćemo pred punom Halom sportova u Subotici da se pokažemo u najboljem svetlu i da ćemo da ostvarimo ono što želimo.

Marko Tejić napominje da MZT Skopje ima kvalitetne i iskusne košarkaše – Makedonci su rival koji u svojim redovima imaju dosta iskusnih igrača. Ovo nam je najbitnija utakmica u dosadašnjem delu sezone. Odradili smo dobar posao u Skoplju, ali još ništa nije završeno. Dolazi nam ekipa koja ima dosta dobrih pojedinica pa bih zato i pozvao sve ljubitelje košarke u Subotici da nas podrže na u ovom meču.

Klub je za završetak sezone obezbedio dodatne kapacitete u Hali sportova koja sada može da primi oko 3.000 gledalaca. Publika je tokom cele sezone verno pratila tim što ističe i trener Jovanović -  Moram da pohvalim subotičku publiku, stvarno su različiti, u najpozitivnijem smislu. Daju ovom timu i klubu, da me neko ne shvati pogrešno, jednu kulturnu podršku. Voleo bih da tako nastave i da nas podrže u što većem broju. Prezadovoljan sam zbog prilike da radim pred takvim ljudima.

Pobednika iz ovog dvomeča u finalu dočekuje ekipa Vojvodine koja je u četrvtak 3. maja u Novom Sadu nadoknadila zaostatak od 18 poena iz prvog meča pobedivši Podgoricu sa ubedljivih 97:55 

Custom Search