Devet medalja plivača Spartaka

Pon, 18.03.2024 - 21:09 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda, od 14. do 17. marta, u Beogradu je u organizaciji Plivačkog saveza Srbije održano Prvenstvo Srbije u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji.

Na Prvenstvu je učestvovalo 38 klubova sa 368 takmičara, na kojem je Plivački klub Spartak nastupio sa 11 takmičara koji su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili ukupno 9 medalja.

Zlatnu medalju osvojio je Leon Ujvari na 200 mešovito u kategoriji mladjih juniora. Vanja Romić je osvojila dve bronzane medalje, na 50 i 100 prsno u kategoriji starijih juniora. Uspešan je bio i Boris Boršoš sa dve srebrne medalje, na 800 i 200 kraul u kategoriji starijih juniora. Aleksa Ristić okitio se bronzanom medaljom na 200 kraul u kategoriji mladjih juniora. Igor Kermendi bronzana je bila na 50m prsno u kategoriji mlađih juniora. David Farkaš osvajač je srebrne medalje na 50 prsno i bronzane na 100 prsno u kategoriji starijih juniora.

Narednog vikenda, 23. i 24. marta takmičari Plivačkog kluba Spartak će u dresu reprezentacije Srbije nastupiti na četvoromeču reprezentacija Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije koj eće se održati u Beogradu. U nacionalni timu iz redova Spartaka pozvani su: Boris Boršoš, Vanja Romić, Leon Ujvari, Aleksa Ristić i David Farkaš.

Custom Search