Najava promocije knjige: Evanđelje koje je napisao apostol Jovan

Pon, 18.12.2023 - 15:36 -- nikola.tumbas

Promocija knjige: Evanđelje koje je napisao apostol Jovan u prevodu prof. dr Dimitrija Popadića održat će se u petak, 22.12.2023. od 19.00 do 20.15 u prostorijama Lifegate Subotica, prostorije u dvorištu fabrike Mladost, Senćanski put 71, Subotica

Savremeni čovek je izložen promenama jezika kojima govori, samim tim se javlja potreba za savremenim, dinamičnim, prevodima biblijskih knjiga. Prevodima koji i dalje nastavljaju da govore u živote i kulturu savremenih čitalaca Svetoga Pisma. Prevodi tekstova Svetoga Pisma uvek imaju izazov potrebe da se prati poruka, kao i forma, originalnog teksta, a da se u isto vreme njegovo značenje čitaocima, prevodom, prenese na njima funkcionalno razumljiv način.

Prof. dr Dimitrije Popadić će predstaviti lične motivacije i razloge njegovog dinamičnog prevoda, sa grčkog na savremeni srpski jezik, Evanđelja koje je napisao apostol Jovan. Govornici, dr Svetislav Rajšić i mr Đorđe Todorović-Gvozdenović će predstaviti izabrane teološke, kulturološke i životne implikacije prevoda. Prijatnoj atmosferi promocije knjige, svojim muzičkim nastupom, doprineće mr Darijo Šehić. Moderator promocije je mr Ladislav Repić.

Knjiga će se promovisati u prijatno uređenom prostoru. Parking mesta su obezbeđena u dvorištu i ispred zgrade fabrike Mladost.

Baner: Vladart Studio, Vladimir Jajin

Mesto održavanja:  Lifegate Subotica, prostorije u dvorištu fabrike Mladost, Senćanski put 71, Subotica

Vrsta događaja:  Promocija knjige

Vreme održavanja - početak: 

Petak, 22.12.2023 - 19:00

Vreme održavanja - kraj:  Petak, 22.12.2023 - 20:15

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search