Preokret na stadionu kraj Somborske kapije

Ned, 13.08.2023 - 07:00 -- nikola.tumbas

Bačka 1901 – Sloga 3:6 (3:1)

Subotica, stadion: kraj „Somborske kapije“, gledalaca: oko 300. Sudija: Petar Mrđenović (Vrbas), pomoćnici: Petar Stanić (Vrbas), Dalibor Bečanović (Bečej). Strelci: Vujošević u 15., Matijašević u 21. i Živina u 37. minutu (za Bačku 1901), Vukas u 33.,61. i 90+2. minutu, Rajčanji u 70. i 85. i Vemić u 63. minutu (za Slogu). Žuti kartoni: Bursać (Bačka), Vukas, Kartalija (Sloga), crveni karton: Đurđevac u 90. minutu (Bačka 1901).

Bačka 1901: Đurđevac, Balažević, Živina, Vrana, Vojnić, Šijačić, Delić (90. Sabo), Vujošević, Mezei, Matijašević, Bursać.

Sloga: Zorić, Rašković (67. Kemenj), Erdelj, Milošević, Japundžić (46. Šveljo), Vukas, Vemić (78. Prodanović), Sapožničenko (46. Rajčanji), Kartalija, Purić, Konjović (46. Vidaković).

Fudbaleri Sloge iz Čonoplje osvojili su tri boda na derbi gostovanju u Subotici, jer su, nakon preokreta, sa 6:3 (1:3) savladali domaću Bačku.

Sve je počelo da se odvija sjajno za domaće koji su poveli u 15. mintu. Bila je to lepa akcija koju je golom začinio Novak Vujošević koji je vratio u Bačku posle nekoliko sezona. Želeli su gosti brzo izjednačenje, Bačka to koristi za kontru, u 21. minutu pogađa Matijašević. Sloga je do gola stigla u 32. minutu, golman Đurđevac je oborio Vukasa koji je bio siguran sa „bele tačke“. Ipak, da domaći zadrže lepu prednost pobrinuo se Živina.

Pogodio je trener gostiju sa izmenama u poluvremenu – ušli su, pre svega, Šveljo i Rajčanji, koji su pravili razliku na terenu. Kada se činilo da će Bačka uspeti da odoli početnim naletima, usledio je mat u nekoliko poteza. Šveljo je sjajno prolazio, pronalazio saigrače, pa je u 63. minutu bilo 3:3. Šok je usledio nešto kasnije, a gol Rajčanjia za 4:3 je u gotovo destak minuta srušio sve ono dobro što je Bačka uradila u prvom poluvremenu.

Do kraja meča Bačka nije uspela da se izdigne iz problema, a treba dodati i da su domaći imali dosta problema sa izostancima, zbog čega i nije bilo mnogo igrača koji bi sa klupe mogli da unesu živosti u igru.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search