Održana 35. sednica Skupštine grada

Čet, 04.05.2023 - 15:25 -- nikola.tumbas
Imre Kern o akvaparku na Paliću
Imre Kern o akvaparku na Paliću
Minut ćutanja povodom jučerašnje tragedije u Beogradu
Minut ćutanja povodom jučerašnje tragedije u Beogradu

Na današnjoj, 35. sednici Skupštine grada Subotice, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojeno je svih 17 tačaka dnevnog reda, među kojima su i donošenje Odluke o izradi Plana generalne regulacije za naselje Donji Tavankut, kao i donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju granica prostornog obuhvata u kome se Društvu sa ograničenom odgovornošću za upravljanje turističkim prostorom „Park Palić“ Palić poveravaju delatnosti od opšteg interesa u cilju realizacije Master plana Palić.

Donete su i odluke o izmenama i dopunama odluke o osnivanju: ustanove kulture ART bioskop „Aleksandar Lifka”; ustanove Dečje pozorište Subotica; ustanove Gradska biblioteka Subotica; ustanove Gradski muzej Subotica; ustanove Istorijski arhiv Subotica; ustanove Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica; Pozorišta „Deže Kostolanji” Subotica; ustanove Savremena galerija Subotica; Zavičajne galerije „dr Vinko Perčić” i ustanove Zoološki vrt Palić.

Odbornici su usvojili i Odluku o osnivanju Centra za socijalni rad Grada Subotice, Odluku o osnivanju Predškolske ustanove „Naša radost” Subotica i Odluku o mreži dečjih vrtića u ustanovama na teritoriji grada Subotice, a doneli su i Rešenje o izmeni Rešenja o obrazovanju Saveta za zapošljavanje Grada Subotice.

Doneta je, takođe, i Odluke o dodeli priznanja „dr Ferenc Bodrogvari”, a dobitnici priznanja za istaknuto delo i za zapažena ostvarenja u 2022. godini su: Kornel Mandić, umetnik keramike, Mate Abraham, diplomirani muzičar, i Danijela Stankić, nastavnica likovne kulture. Priznanja za istaknuto delo i za zapažena ostvarenja u 2022. godini dobitnicima će biti uručena 22. juna, na dan rođenja dr Ferenca Bodrogvarija.

Današnja sednica Skupštine grada Subotice počela je minutom ćutanja povodom tragedije koja se juče dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, u Beogradu.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search