Održana treća sednica skupštine grada

Čet, 05.09.2024 - 19:00 -- nikola.tumbas
Luka Vučinac
Luka Vučinac
Robert D. Čokić
Robert D. Čokić
Dejan Ljubisavljević
Dejan Ljubisavljević

Na trećoj sednici Skupštine grada Subotice, održanoj danas u Velikoj većnici Gradske kuće, odbornici su usvojili svih 38 tačaka dnevnog reda, među kojima i Odluka o prestanku mandata odbornika Daniela Fleišman i Tijane Fleišman, nakon čega je novim odbornicima verifikovan mandat.

Nakon objedinjene rasprave doneta su Rešenja o davanju saglasnosti na Izveštaj o stepenu realizacije Programa poslovanja za sva javno komunalna preduzeća, javna preduzeća kojih je ukupno 12 i dva društva sa ograničenom odgovornošću za 2023. godinu.

Na današnjoj sednici Skupštine grada usvojena su Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli dobiti za svih 14 javno komunalnih preduzeća, javnih preduzeća i društava sa ograničenom odgovornošću za 2023. godinu.

Odbornici su doneli Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o delimičnom pokriću neto gubitka iz prethodnog perioda Javnog preduzeća Subotica-trans Subotica.

Većinom glasova odbornici su glasali „za“ predlog Odluke o usvajanju predloga i donošenju Koncesionog akta za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji Grada Subotice.

Doneto je Rešenje o davanju saglasnosti na Prvu izmenu Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Pogrebno“ Subotica za 2024. godinu, kao i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Budžetskog fonda za podsticanje razvoja mladih talenata Grada Subotice.

Doneto je i nekoliko kadrovskih rešenja i to Zaključak o prestanku mandata članu Nadzornog odobra Javnog komunalnog preduzeća „Pogrebno“ Subotica, Rešenja o imenovanju člana Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća „Pogrebno“ Subotica i Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Hemijsko – tehnološke škole Subotica.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search