Subotica domaćin Prvenstva Srbije u kik boksu

Čet, 09.03.2023 - 21:42 -- nikola.tumbas

Subotica i Kik boks klub Spartak bili su domaćini Prvenstva Srbije u kik-boksu, u disciplin lajt-kik, koja se pšo prvi put organizovala u našem gradu. Bilo je ovo najmasovnije Prvenstvo Srbije do sada na kojem je učestvovalo  sa 336 takmičara iz 43 kluba, naš grad su predstavljali članovi dva subotička Kik Boks kluba "Spartak" i  "Top Fighter". Takmičenje je održano u sali Tehničke škole Ivan Sarić 4. i 5. marta. 

Takmičari Spartaka osvojili su dve medalje, Sergej Vračar je u juniorskoj konkurenciji u kategoriji do 89 kg osvojio bronzanu medalju kao i Vlatko Vojnić Tunić, među seniorima do 94 kg. Vračar je poražen u polufinalu u tesnoj borbi od Vukčevića, koji je i postao šampion države. Vojnić je bio ubedljiv u četvrtfinalu, savladao je Tomaševića iz Prijepolja tehničkim nokautom. U polufinalu je bio u prednosti nakon dve runde protiv Bubanje, ali je zaradio dve opomene i diskvalifikaciju zbog hvatanja protivnika.

Uspešan nastup zabeležili su i predstavnici kik boks kluba Top fajter koji su osvojili tri medalje. Senior Nikola Kolar (do 63 kg) osvojio je bronzanu medalju, juniorka Milica Despotović (do 55 kg) okitila se srebrom dok je Nikola Lončar (do 79 kg) nanizao 4 pobede u jednom danu te osvojio zlatnu medalju. Nikola je dobio i pehar za najboljeg juniora na Prvenstvu. 

Vlatko Vojnić Tunić je ispred Kik boks kluba Spartak bio deo organizacije ovog prvenstva. – Zahvalio bih se Sportskom savezu Subotice i Dejanu Vukoviću koji su puno pomogli u održavanju ovog takmičenja, restoranu „Gradski salaš“ i Norbertu Narančiku, bokserima Spartaka i trenerima Tomislavu Antelju, Denisu Memetoviću, treneru Veselinu Bunčiću i generalnom sekretaru kikboks kluba Spartak Vesni Velinov, te direktoru Tehničke škole „Ivan Sarić“ Željku Rajčiću i njegovom osoblju koji su nam za ova dva dana celo vreme stajali na raspolaganju. Po rečima predsednika Kikboks saveza Srbije Miodraga Jotića Subotica je bila dobar domaćin i ubuduće se očekuju sledeća takmičenja u ovom gradu.  

Trener KIk Boks klub "Top Fighter" Alen Heralić zadovoljan je nastupom svojih takmičara – Nekima je falilo malo sreće, neke je omela povreda, a bilo je i diskutabilnih sudijskih odluka tokom meča. Svakako ovo takmičenje je bila odlična provera na početku takmičarske sezone za predstojeća zahtevnija ringovna takmičenja, i smernica na čemu treba poraditi kod svakog takmičara.

Custom Search