Izložba kao finale kursa fotografije

Sre, 22.02.2023 - 19:45 -- nikola.tumbas

U Galeriji Otvorenog univerziteta u utorak, 21. februara, održana je izložba fotografija kao finale „Kursa fotografije“ koga već godinama sporovodi Otvoreni univerzitet, a koga već dve godine vodi fotograf Damir Vujković.

Okupljeni su mogli da vide najbolje radove koje su polaznici kursa tokom svog usavršavanja radili, ali i da čuju pojedinosti o samim aktivnostima, te da polaznicima čestitaju nakon uručenja uverenja.

Ovo je „Kurs o fotografu“, a polaznici su imali priliku da se upoznaju sa osnovama fotografije, kratkom istorijom fotografije, ali i sa praksom. Pokušavali smo da ovo ne bude kurs o fotografiji, nego kurs o fotografu, jer koncepcija fotografa ima puno aspekata da bi fotografija bila dobra. Nismo se bazirali samo na tehnike fotografisanja, nego smo govorili i o odnosu sa klijentima, naravno, bilo je to i elemenata obrade fotografije, išli smo na teren, na košarkaške utakmice, fotografisali smo hranu... Zabavljali smo se! – istakao je Damir Vujković, a onima koji su kurs poručili mogao je da da jedan savet:

Praksa! Samo da nastave da rade i da mnogo koriste foto-aparat. Neka traže uglove, koriste svetlo... Jer, svi smo mi fotografi, samo se fotograf razlikuje u tome da vidi nešto drugačije i što se potrudi da pronađe drugačiji kadar. U današnje vreme brzih informacija, kroz vizuelnu komunikaciju, potreba za fotografima je sve veća.

O kursu je govorila i Renata Rudić, koordinator programa za obuke Otvorenog univerziteta u Subotici.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search